ΕDF, Aem: Συμφωνία εξαγοράς της Edison αντί 4,08 δισ. ευρώ

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 10:01

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της ιταλικής Edison SpA, αντί του ποσού των 4,08 δισ. ευρώ (5,2 δισ. δολ.) έκλεισαν από κοινού η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας στον κόσμο, Electricite de France SA και η εταιρεία κοινής ωφελείας του Μιλάνο, Aem SpA, τέσερα χρόνια μετά την πρόθεση της γαλλικής εταιρείας για μια επιθετική εξαγορά.

Η Electricite de France και η Aem, θα προσφέρουν 1,86 ευρώ για κάθε μία διαπραγματεύσιμη μετοχή της Edison, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Aem, στο ιταλικό Χρηματιστήριο. Η τιμή είναι 9,7% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής στο 1,695 ευρώ, στις 6 Μαΐου, ημερομηνία, κατά την οποία ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας.

Η εξαγορά της Edison, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας της Ιταλίας, ακολουθεί τη συμφωνία που κλείστηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της ιταλικής και της γαλλικής κυβέρνησης, να θέσουν τέλος στην επί τέσσερα χρόνια διαμάχη τους σε επίπεδο ανταγωνισμού, στις αγορές ενεργείας που δραστηριοποιούνται.

Η Εlectricite de France απελευθερώθηκε να αυξήσει το μερίδιό της στην Edison, μετά την συμφωνία της Γαλλίας να δώσει στην ιταλική κρατική Enel SpA, ένα μερίδιο της αγοράς της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα