Σύσκεψη για ΒΙΠΑ Ασπροπύργου

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 11:30

Σύσκεψη για την επίλυση των προβλημάτων σύστασης του φορέα Βιομηχανικών Πάρκων (ΒΙΠΑ) Ασπροπύργου πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης με πρωτοβουλία και παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και την παρουσία του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας Σπύρου Παπαδόπουλου.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η καταρχήν συμφωνία του Δήμου Ασπροπύργου με την εταιρία Επενδυτική Ασπροπύργου για τη δημιουργία του φορέα και αναλύθηκαν τα θέματα σύστασής του.

Οι ενδιαφερόμενες πλευρές έκαναν δεκτή την πρόταση του κ. Σιούφα για τη σύσταση ολιγομελούς τεχνοκρατικής επιτροπής για την επίλυση των ειδικότερων θεμάτων.

Η επιτροπή που ορίστηκε και αποτελείται από τον δήμαρχο Ασπροπύργου, τον πρόεδρο της Επενδυτικής Ασπροπύργου και επιλεγμένους συμβούλους τους με τη συμμετοχή των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης, θα συνεδριάσει στις 14/52005 και θα παραδώσει το τελικό πόρισμα στον υπουργό Ανάπτυξης, με βάση το οποίο θα κατατεθεί πρόταση για τη σύσταση του φορέα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε την ευκαιρία που παρέχεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους επιχειρηματίες και στους ιδιοκτήτες γης, ώστε να ξεπεραστούν και τα τελευταία τυπικά εμπόδια για τη σύσταση του φορέα που θα υλοποιήσει τα έργα υποδομής της ΒΙΠΕ Ασπροπύργου.

Ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που ήδη έχουν καταβληθεί για την επίλυση του προβλήματος στη συνέχεια της προηγούμενης σύσκεψης στις 31 Ιανουαρίου 2005, η οποία είχε καταλήξει σε συμφωνία των δύο μερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα