Η ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης του Ecofin

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 12:32

Οι δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ στο διάστημα 2007-2013 θα συζητηθούν αύριο στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (Ecofin) που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη.

Στόχος της προεδρίας της ΕΕ (Λουξεμβούργο) είναι να δοθεί η δυνατότητα να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές των επομένων ετών κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου 2005.

Το υπουργείο Οικονομίας (σε συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών) έχει θέσει ως στόχους αφενός μεν να εξασφαλιστούν για τα επόμενα χρόνια ικανοί πόροι για να καλύψουν τις ανάγκες της ΕΕ (άνω του 1,20% του ΑΕΠ) αφετέρου από τους πόρους αυτούς η Ελλάδα να διασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την ανάπτυξή της.

Κατά τη διάρκεια του Ecofin θα συζητηθούν επίσης οι γενικές κατευθύνσεις οικονομικής πολιτικής για το 2005, η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η χρηματοδότηση διεθνούς αναπτυξιακής βοήθειας.

Τέλος, το Ecofin θα εξετάσει πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αλλαγή της κοινής όψης των νομισμάτων ευρώ με τρόπο ώστε να λαμβάνεται υπόψη η επικείμενη διεύρυνση της Ευρωζώνης με την είσοδο, σε αυτή, ορισμένων από τα νέα κράτη-μέλη της ΕΕ περιλαμβανομένης και της Κύπρου.

Σήμερα το βράδυ, θα συνεδριάσει και το Eurogroup το οποίο θα εξετάσει την κατάσταση της διεθνούς και της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα