Το respot της Ναυτεμπορικής στο The Magellan Project

Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 00:00
UPD:12/09/2016 15:11

Από το 2012 η Ναυτεμπορική συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «The Magellan Project» το οποίο στοχεύει στη δημιουργία μίας πλατφόρμας που θα αξιοποιεί νέες τεχνολογίες και θα γίνει διαθέσιμη στο ευρύτερο κοινό στα τέλη του προγράμματος, το 2017.

Η Ναυτεμπορική επιλέχθηκε για να συμμετέχει στο «The Magellan Project» ως ένας από τους εταίρους που ο ρόλος τους είναι να δοκιμάζουν, να αξιολογούν και να εξελίσσουν την εμπειρία του χρήστη μέσα στην πλατφόρμα. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Νέων Μέσων συμμετέχει στην ομάδα που σχεδιάζει, ερευνά, πραγματοποιεί αποσφαλμάτωση και έλεγχο ποιότητας παρέχοντας έτσι συμβουλευτικές υπηρεσίες στην τεχνική ομάδα που αναπτύσσει την πλατφόρμα προκειμένου το τελικό προϊόν να είναι λειτουργικό και φιλικό προς τον οποιονδήποτε χρήστη.

Στα πλαίσια της συμμετοχής στο «The Magellan Project», το τμήμα των Νέων Μέσων της Ναυτεμπορικής βρίσκεται στην διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης του δικού της παιχνιδιού, με το όνομα «respot».

Τι είναι το respot;

Tο παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα προσαρμογών, ώστε να καλύπτει κι άλλες πόλεις πλην της Αθήνας.

Το respot είναι το πιο συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού που βασίζεται στην τοποθεσία του παίκτη. Ο στόχος του respot είναι να βοηθήσει τους παίκτες να ανακαλύψουν την πόλη τους με τον πιο διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο, ενώ τους ανταμοίβει με έπαθλα όπως κουπόνια εκπτώσεων και δωρεάν εισιτήρια, ακόμη και προϊόντα, από συνεργαζόμενα καταστήματα και επιχειρήσεις.

Πώς προχώρησε το έργο τους τελευταίους μήνες;
Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι και σήμερα η ομάδα των Νέων Μέσων έκανε εκτενή έρευνα, μελέτησε τις τάσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών και παιχνιδιών που έχουν ως βάση τους την χωρο-ευαισθησία και διαμόρφωσε αναλόγως το σενάριο του respot.gr. Έπειτα από ενδελεχή μελέτη των τάσεων και συζήτηση με όλα τα τμήματα που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και των υπόλοιπων εταίρων από το Magellan Project, η ομάδα της Ναυτεμπορικής διαμόρφωσε το παιχνίδι σε δύο επίπεδα:

Σενάριο: εμπλουτίστηκε με περισσότερα παιχνίδια, ενώ προστέθηκαν και νέες τεχνολογίες όπως το Panorama Tracker και τo Augmented Reality.
Design: διαμορφώθηκε ούτως ώστε το παιχνίδι να μπορεί να παιχτεί και σε άλλες πόλεις πλην της Αθήνας. Εν προκειμένω, αλλάξαμε το σενάριο για να το παρουσιάσουμε στην Πράγα, στα μέσα Οκτωβρίου.  

Δραστηριότητες έτους:

SGI, Coventry

Στις 6 με 8 Ιουνίου, η ομάδα του Respot ήταν στο Coventry, ώστε να συμμετάσχει στο workshop που διοργάνωσε το Serious Games Institute (SGI) του Coventry University ώστε να εκπαιδευτούμε τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά στην χρήση του εργαλείου ανάπτυξης του magellan project.

 

Aquamarine Hotel, Νέα Μάκρη

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου, έγινε παρουσίαση του Respot και των μεθόδων που ακολουθούνται για την ανάπτυξη του στα πλαίσια του Open Discovery Space project Summer School. Το SGI παρουσίαζε την πλατφόρμα σε δασκάλους ώστε να δουν την χρήση της ως εκπαιδευτικό εργαλείο και το Respot ήταν ένα από τα case studies που παρουσιάστηκαν.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του «The Magellan Project» και στον επίσημο ιστότοπο του respot.

Social Media:
Facebook page | Twitter account

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα