Τρ. Πειραιώς: Πρόταση για εξαγορά αιγυπτιακής τράπεζας

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 12:48

Πρόταση ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού πλειοψηφίας στην Egyptian Commercial Bank Καΐρου έχει υποβάλει η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της στρατηγικής της τράπεζας για ανάπτυξη και γεωγραφική επέκταση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου.

Μετά από έλεγχο (due diligence) που διενήργησε στην τράπεζα και διαπραγματεύσεις με το Δ.Σ. της E.C.B., έχει υποβάλει αιτήσεις στις αρμόδιες Ελληνικές και Αιγυπτιακές εποπτικές αρχές, προκειμένου να της επιτραπεί η παραπάνω εξαγορά. Η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου έχει ήδη παράσχει την έγκριση της.

Η εξαγορά προβλέπει την απόκτηση ποσοστού πλειοψηφίας από τους υφιστάμενους μετόχους και συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ECB που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Ιουνίου 2005.

Η ECB. είναι ιδιωτική τράπεζα και οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Καΐρου. Διαθέτει δίκτυο 18 καταστημάτων και στις 31/12/04 το ενεργητικό της ανερχόταν σε € 410 εκ., οι καθαρές χορηγήσεις σε € 184 εκ., οι καταθέσεις σε € 374 εκ. και τα ίδια κεφάλαια σε € 23 εκ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα