Συγχώνευση ΕΤΕ με Εθνική Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 16:07
UPD:16:11

Τα διοικητικά συμβούλια της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και της Εθνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου Α.Ε. αποφάσισαν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή ελήφθη «με γνώμονα τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των δομών του Ομίλου και την προσαρμογή προς τις εξελισσόμενες συνθήκες της διεθνούς και εγχώριας αγοράς».

Ημερομηνία των Ισολογισμών Μετασχηματισμού ορίστηκε η 31.5.2005.

Για την αποτίμηση των συγχωνευομένων εταιρειών και τη διατύπωση γνώμης για το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών και της αξιολόγησης των προοπτικών της συγχώνευσης ορίστηκε η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος.

Για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των δύο εταιρειών, τον έλεγχο του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης και τη διατύπωση γνώμης για το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής μετοχών θα οριστούν δύο ανεξάρτητοι ελεγκτικοί οίκοι, ως ο νόμος ορίζει.

H πραγματοποίηση της συγχώνευσης θα συντελεστεί υπό την προϋπόθεση λήψης όλων των απαραιτήτων εταιρικών αποφάσεων (κατάρτιση Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης απόφαση Γενικών Συνελεύσεων μετόχων με αυξημένη απαρτία και πλειοψηφία, έγκριση ομολογιούχων δανειστών, κ.α) τήρησης νομίμων διατυπώσεων και λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση της εκτιμάται ότι θα επιτευχθούν ενιαία και αποδοτικότερη διαχείριση του συνολικού χαρτοφυλακίου μετοχών στο πλαίσιο της κοινής διαχείρισης κινδύνων και επενδυτικής στρατηγικής, καθώς και μείωση των λειτουργικών εξόδων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα