Αβραμόπουλος: Xρόνια προόδου, τα επόμενα δέκα για τον τουρισμό

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 18:49

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, όπου εγκαινίασε, με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και Δήμαρχο της Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ, τη διεθνή τουριστική Εκθεση MITF, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα.

Στις συνομιλίες Αβραμόπουλου με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης συμφωνήθηκε να προωθηθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας στον τομέα του τουρισμού. Ειδικότερα για το θέμα των θεωρήσεων βίζα, ο κ. Αβραμόπουλος έχει ήδη προτείνει ειδική συμφωνία και αναμένει τις σχετικές απόψεις της ρωσικής πλευράς για να προωθηθούν οι διαδικασίες.

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του στη Μόσχα, ο κ. Αβραμόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Ηδη ενεργοποιούνται οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και βεβαίως σύντομα πρόκειται να υπογράψουμε οι δύο κυβερνήσεις διακρατική συμφωνία. Ετσι ανοίγουν οι δρόμοι, ώστε όλο και περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα μας...

Η Ελλάδα ξανοίγεται πλέον στον κόσμο. Ετσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την τουριστική μας πολιτική. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Χτίζουμε με σοβαρότητα, σύστημα, υπευθυνότητα. Περάσαμε το κατώφλι της σταθεροποίησης και μπαίνουμε στη φάση της ανάκαμψης. Τα επόμενα δέκα χρόνια για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι χρόνια προόδου, εξέλιξης και βέβαια με μεγάλη συμβολή στην ενδυνάμωση του κύρους της χώρας μας διεθνώς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα