Προς συγχώνευση America West, US Airways, με τη συμμετοχή της Airbus

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2005 08:57

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων, με την Airbus SAS, το κεφάλαιο επιχειρηματικού ρίσκου Par Capital Management Inc. και την μητρική της Air Canada, για την χρηματοδότηση της συγχώνευσής τους, βρίσκονται οι αεροπορικές εταιρείες America West Airlines και η US Airways Group Inc., σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Airbus, ενδέχεται να χορηγήσει δάνειο ύψους 250 εκατ. δολ. σε ανταλλαγή παραγγελιών αεροσκαφών. H μητρική της Air Canada, Ace Aviation Holdings Inc., ενδέχεται να συνεισφέρει από 100 έως 150 εκατ. δολ. σε μετοχές και η Par Capital ενδέχεται να χορηγήσει το ποσόν των 125 εκατ. δολ. σε μετρητά και μετοχές, σύμφωνα με την Wall Street Journal, αργά χθες.

Οι δύο αεροπορικές εταιρείες, χρειάζονται οικονομικούς συνεργάτες για τη συγχώνευσή τους, καθώς η US Airways δεν χρειάζεται να χρηματοδοτηθεί για να συγχωνευθεί αποφεύγοντας τη χρεοκοπία και η America West είπε, ότι, δεν θα επενδύσει αρκετά από τα κεφάλαιά της. Μία συγχώνευση, θα συνδυάσει το δίκτυο των ανατολικών ακτών, της US Airways, με το αντίστοιχο των δυτικών ακτών, της America west. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν στις 22 Απριλίου, ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Η US Airways, με έδρα το Αρλινγκτον της Βιρτζίνια και η America West με έδρα το Φοίνιξ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Η Airbus και η Air Canada επίσης, δεν έκαναν κάποιο σχόλιο. Ο αντιπρόεδρος της Par Capital, David Tobin, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε αργά χθες το βράδυ στο γραφείο του, για να σχολιάσει το θέμα.

US Airways και America West μαζί, θα εκτοπίσουν την Southwest Airlines Co., τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο, την έκτη μεγαλύτερη των ΗΠΑ. Η US Airways σήμερα κατέχει την έβδομη θέση και η America West την όγδοη.

Οι μετοχές της America West, έκλεισαν στα 4,09 δολ. η μία στις 13 Μαΐου στη Ν. Υόρκη. Συνολικά φέτος έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 38% και κατά 4,2% από τις 22 Απριλίου. Οι μετοχές της US Airways έκλεισαν στα 74 σεντς. Εχουν υποχωρήσει κατά 36 σεντς φέτος και αναρριχήθηκαν κατά 1,4% από την ημέρα της επιβεβαίωσης των συνομιλιών των δύο εταιρειών για ενδεχόμενη συγχώνευση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα