Deutsche Bank: Τον Ιούνιο το πρώτο fund επιχειρηματικού ρίσκου του Ισλάμ

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2005 09:46

ΣΧΕΔΙΑμ για το πρώτο της κεφάλαιο επιχειρηματικού ρίσκου, με μουσουλμάνους επενδυτές, σε επιχειρήσεις εκτός του κλάδου των ποτών, των καπνοβιομηχανιών και των μετοχών, που έχουν αποδόσεις, κάνει η τρίτη σε μέγεθος δανείστρια της Ευρώπης, Deutsche Bank AG.

Το κεφάλαιο, που στοχεύει σε θεσμικούς επενδυτές και πλούσιους ιδιώτες, στην Ασία και τη Μ. Ανατολή, ενδέχεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Geert Bossuyt, επικεφαλής του τμήματος Investment Products Group, της τράπεζας, στο Λονδίνο. Προσφέρει στους μουσουλμάνους διαχειριστές κεφαλαίων, μια ευρεία γκάμα επενδυτικών λύσεων, που συμβαδίζει με τους νόμους του Ισλάμ, με ομόλογα και μετοχές στο real estate.

«Πολλοί μουσουλμάνοι επενδυτές ψάχνουν για απόλυτες αποδόσεις και οι λύσεις είναι λίγες», ανέφερε ο Bossuyt, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 28 Απριλίου, συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχουν πολλά κεφάλαια του είδους ή ακόμη ισλαμικά ομόλογα και τα περισσότερα από αυτά δεν μπορούν στην πραγματικότητα να ρευστοποιηθούν».

Τα κεφάλαια επιχειρηματικού ρίσκου, προσήλκυσαν κεφάλαια ρεκόρ φέτος, αυξάνοντας τα περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως, στο 1 τρισ. δολ., σύμφωνα με την Hedge Fund Research Inc., στις 27 Απριλίου. Τα κεφάλαια υποχώρησαν κατά 1,75% τον Απρίλιο, έχοντας τις χειρότερες επιδόσεις από τον Σεπτέμβριο του 2002, σύμφωνα με τη φίρμα συμβούλων της Ν. Υόρκης, Hennessee Group LLC. Ο μέσος όρος απόδοσης πέρυσι, ήταν 8,9%.

Μέχρι το τέλος του 2004 υπήρχαν ισλαμικά ομόλογα ύψους 30 δισ. δολ., σύμφωνα με την αρμόδια νομισματική επιτροπή της Σιγκαπούρης. Αντιθέτως τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, που διαπραγματεύθηκαν πέρυσι κατά μέσον όρο, ήταν υψηλότερα των 500 δισ. δολ. μέσω των 22 κυρίων διαπραγματευτών, που συναλλάσσονται άμεσα με την Federal Reserve Bank of New York.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα