Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ

Πλαφόν στις αποδοχές διοικητών δημοσίων επιχειρήσεων ζητούν με ερώτησή τους 7 βουλευτές της ΝΔ
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2005 15:38
UPD:15:58

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Σήφης Γλυνιαδάκης.

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Γλυνιαδάκης επικαλείται προσωπικούς λόγους.

Η παραίτηση του κ. Γλυνιαδάκη έρχεται λίγο μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με αφορμή το ύψος των αποδοχών του, ενώ τη παραίτησή του είχε ζητήσει και ο γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμάράκης

Η παραίτηση του προέδρου της ΕΥΔΑΠ μέχρι αργά το μεσημέρι δεν είχε γίνει δεκτή από τον υπουργό.

Έξάλλου, την επιβολή πλαφόν στις αποδοχές διοικητών δημοσίων επιχειρήσεων ζητούν επτά βουλευτές της ΝΔ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομίας.

Κληθείς να σχολιάσει την ενέργεια των βουλευτών της ΝΔ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε : «Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να αποτρέψει φαινόμενα κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος. ΄Εχει γίνει μια προσπάθεια περιστολής των δαπανών κατά προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό έχει υποδειχθεί ότι οι σχετικές δαπάνες θα πρέπει να γίνονται με περίσκεψη και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

«Ομως», πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος, «κάποιες από αυτές που ονομάζουμε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι επιχειρήσεις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα εντόνως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Είναι λοιπόν αναγκαίο να εφαρμόζονται σε ορισμένες περιπτώσεις ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, διότι μόνον έτσι μπορούν να λειτουργήσουν με αποτελεσματικότητα και να μην επιβαρύνουν πλέον το δημόσιο ταμείο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ



Σχολιασμένα