Χ.Α.: Η κάθοδος επικράτησε πάλι παρά τις σκληρές μάχες για την τιμή των τραπεζών

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 14:56
UPD:14:57
Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

του Κώστα Ιωαννίδη

Στη σημερινή σύνοδο στην προτελευταία σύνοδο της εβδομάδας οι θεσμικοί με τζίρο ισοδύναμο της προηγούμενης, αποφάσισαν ότι θα συνεχιστούν οι μάχες για να αποκτήσει σταθερή, εκτός της πλάγιας, κίνηση η αγορά.

Η δυναμική έφερε και σήμερα την νίκη σε όσους ήθελαν την καθοδική κατεύθυνση ενώ οι ξένες αγορές αποτυπώνουν τις επενδυτικές επιφυλάξεις που περιμένουν σήμερα τα μηνύματα της ΕΚΤ και τις εκτιμήσεις της για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ανάπτυξη.  

Στην Αθήνα, οι θεσμικοί τοποθέτησαν στην ομάδα των κλάδων που ωθούσανε καθοδικά τις Τράπεζες και μαζί τους, πολλούς κλάδους αλλά οι περισσότεροι είχαν πτώση κάτω του -1,0%. Ωστόσο ξεχωρίζουν οι απώλειες στις εταιρίες Τροφίμων Ποτών -2,3%, Κατασκευών Υλικών -1,75% Προσωπικών Οικιακών Ειδών – 1,55% Κοινής Ωφέλειας -1,24% και Εμπορίου -1,15%. Ακόμα και μετά τις 14:13 που σταμάτησαν  οι έντονες πιέσεις, ο τραπεζικός δείκτης είχε χτυπήσει σήμερα τις 688 μονάδες που είναι σημαντική βραχυπρόθεσμη στήριξη σύμφωνα με εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών.

Στις 14:42 οι Τράπεζες έχουν απώλειες -0,37% με την ΕΥΡΩΒ στο +0,58% την ΠΕΙΡ στο -0,68%, την ΕΤΕ  αμετάβλητη και την ΑΛΦΑ στο -0,58%.  Υπέρ  ανόδου  συνηγορούν μόνο οι ΑΡΑΙΓ και ΟΠΑΠ εκτός της ΕΥΡΩΒ και τις ΕΤΕ και ΠΕΙΡ με τις μηδενικές μεταβολές τους.

Θα λέγαμε πάντως ότι διαφαίνεται η προσπάθεια για διεύρυνση απωλειών που σχηματίστηκαν στην διάρκεια της προηγούμενης συνόδου για τα περισσότερα blue chip.

Οι ρυθμοί συναλλαγών δείχνουν πως το πιθανότερο είναι να μην εμφανιστεί αξιοσημείωτος τζίρος αφού στο μέσο των συναλλαγών είναι ελαφρά καλύτερος από της Τετάρτης την ίδια περίπου ώρα  καθώς είναι ισοδύναμος με τον χθεσινό.

Ο 25άρης πορεύεται πάνω στο μονοπάτι που οδηγεί ο δείκτης των Τραπεζών μόνο που οι βασικοί δείκτες πέρασαν σε αρνητικό πεδίο στις 10:46 και συνέχισαν με καθοδική κλίση σταθερή όπως και ο τραπεζικός αλλά επειδή στην αρχή εμφάνισε κέρδη πάνω από +2% πέρασε σε αρνητική μεταβολή στις 13:56.

Οι δείκτες των αγορών στην Ευρωζώνη εμφανίζουν μικρές πτωτικές μεταβολές περιμένοντας και σήμερα την κατεύθυνση που θα πάρουν οι αγορές της Νέας Υόρκης και τις εντυπώσεις από την εμφάνιση του Ντράγκι και την απόφαση τη ΕΚΤ. Η  εικόνα τους έχει ως εξής, για τον  DAX -0,17%, ο CAC -0,04% και για τον FTSE100 άνοδος +0,35%.

Τα futures των δεικτών της Wall Street σήμερα ενδιαφέρουν αφού η αγορές ξεκινούν μετά επίπεδη μεταβολή χθες και διαπραγματεύονται στα επίπεδα του +0,05%.

Στις 14:35 ο τζίρος ήταν 12,132 από 12,861 εκατ. ευρώ ελαφρώς χαμηλότερος από  εκείνον της προηγούμενης συνόδου στο πρώτο μέρος που μετρήθηκε 10 λεπτά περίπου της ώρας αργότερα. Οι δείκτες έχουν μεταβολή -0,88% για τον Γ.Δ., και -1,06% για τον 25άρη με τον FTSEM στο -0,22%. 

Η αξία των πακέτων είναι 0,569 από 0,921 εκατ. ευρώ στο μέσο των συναλλαγών χθες. Το πλήθος των ανοδικών μετοχών είναι 23 από 22 και των πτωτικών 43 από 51 με αμετάβλητες τις 16 από 16. Η δυναμική του πρώτου μέρους, διασφαλίζει το πρόσημο μεταβολής στο φινάλε της συνεδρίας. 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα