ΤΙΜ: Στο 2,2% του ΑΕΠ η συνεισφορά της κινητής στην οικονομία

Παγκόσμια Ημέρα των Τηλεπικοινωνιών η αυριανή
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2005 17:58

Τεχνολογική καινοτομία, ανταγωνισμός υπέρ του καταναλωτή και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας χαρακτηρίζουν σήμερα την ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας, μία από τις πλέον προηγμένες αγορές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και βασικό πεδίο ανάπτυξης των ελληνικών τηλεπικοινωνιών.

Στη διάρκεια του 2004 η ελληνική αγορά αναπτύχθηκε κατά περίπου 7%, καθώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας απέκτησαν συνολικά πάνω από 700.000 νέους πελάτες. Η διείσδυση στη χώρα μας ξεπέρασε σχεδόν το 98%, κατά πολύ πάνω του μέσου κοινοτικού όρου, δείκτης που φανερώνει τη δυναμική του κλάδου στην Ελλάδα. Ετησίως ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας συνεισφέρει στο ΑΕΠ το 2,2% και απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.

Τα παραπάνω επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΤΙΜ σε σημερινή της ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Τηλεπικοινωνιών στις 17 Μαΐου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, μέσα σε μόλις 12 χρόνια, η κινητή τηλεφωνία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας για τους περισσότερους Έλληνες διευκολύνοντας την επαγγελματική και προσωπική τους επικοινωνία αλλά και προσφέροντας ασφάλεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το 2004 το δίκτυο της ΤΙΜ Ελλάς διαχειρίστηκε περισσότερες από 3,8 εκατ. κλήσεις σε γραμμές άμεσης βοήθειας. Από το 1993, η ΤΙΜ Ελλάς έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1,4 δις Ευρώ για την εγκατάσταση του τεχνικού δικτύου GSM αλλά και UMTS (από το 2001) καθώς και για την δημιουργία τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών από το κινητό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα