Alcatel: Πουλά το 45% του venture κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα

Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 08:51

ΜΕΡΙΔΙΟ, στο μη κερδοφόρο venture με την TCL Corp. της Κίνας, πουλά η μεγαλύτερη εταιρεία προμηθειών εξοπλισμού για δίκτυα στο Internet, στον κόσμο, Alcatel SA.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Παρίσι, πούλησε το 45% στην TCL & Alcatel Mobile Phone Ltd. και θα εισπράξει μετοχές για κάθε τμήμα της TCL, στο πλαίσιο της συμφωνίας, που επετεύχθη. Η Alcatel, κατέβαλε 45 εκατ. ευρώ (57 εκατ. δολ.) για το μερίδιο, σε βάση περιουσιακών στοιχείων και σε μετρητά, τον περασμένο Αύγουστο.

Η Alcatel και η TCL, χωρίζουν, εννέα μήνες μετά την έγκριση που έλαβε η κινεζική εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη δημιουργία του venture. Βάσει των όρων της συμφωνίας, η Alcatel είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει το μερίδιό της στην TCL & Alcatel Mobile Phone, με μετοχές στην TCL Communication Technology Holding Ltd., το εισηγμένο στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ τμήμα της TCL, πέντε χρόνια μετά τη δημιουργία του venture, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τον Απρίλιο του 2004.

«Το ζημιογόνο venture, είναι τεράστιο φορτίο για την Alcatel», ανέφερε σήμερα, ο Ma Guoqi, οικονομικός αναλυτής της Guotai Junan Securities Co., στη Σαγκάη, ο οποίος καλύπτει την αγορά του κλάδου της τεχνολογίας στην Κίνα, συμπληρώνοντας: «Είναι καλύτερο για την Alcatel να το ξεφορτωθεί».

Η Alcatel, θα λάβει 63,34 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (8,1 εκατ. δολ. ΗΠΑ) σε μετοχές της TCL Communication. Η TCL Communication κατέβαλε 55 εκατ. ευρώ (69 εκατ. δολ.) σε μετρητά, για το 55% του venture.

Οι μετοχές της TCL Communication, υποχωρούσαν κατά 5,6%, φθάνοντας στα 42,5 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ, στις 12:24' μ.μ. Οι μετοχές της μητρικής της, TCL Corp., σημείωναν άνοδο 5%, φθάνοντας στα 2,30 γιουάν η μία, στο Χρηματιστήριο της Shenzhen.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα