Canon, Sony, Olympus: Συρρίκνωση των πωλήσεων σε ψηφιακές κάμερες

Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 09:32

ΜΕΙΩΣΗ των φορτώσεων ηλεκτρονικών αγαθών, προβλέπει φέτος η Canon Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία που παράγει ψηφιακές κάμερες στον κόσμο, η δεύτερη τη τάξει, Sony Corp. και οι ιαπωνικές ανταγωνίστριές τους, αποτέλεσμα του περιορισμού της ζήτησης τόσο εντός χώρας, όσο και στις ΗΠΑ.

Η Canon, παραγωγός των μοντέλων PowerShot, είπε, ότι προβλέπει αύξηση των φορτώσεων κατά 20%, στα 16,8 εκατ. κομμάτια το 2005, έναντι αύξησης σε ποσοστό 63%, που σημείωσαν οι φορτώσεις πέρυσι. Η Sony, είπε, ότι οι φορτώσεις θα αυξηθούν κατά 7,1%, στα 15 εκατ. κομμάτια τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, έναντι αύξησης σε ποσοστό 40%, που είχαν σημειώσει πριν από ένα χρόνο.

Οι εταιρείες που παράγουν ψηφιακές κάμερες στην Ιαπωνία και ήταν οι τέσσερις ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες από πλευράς πωλήσεων στον κόσμο, αγωνίζονται να αυξήσουν τις πωλήσεις τους εντός χώρας, όπου οι κυβερνητικές εκθέσεις δείχνουν ότι περίπου το ήμισυ του πληθυσμού έχει ψηφιακή κάμερα. Οι εσωτερικές φορτώσεις προβλέπεται να αυξηθούν κατά 1,8%, στα 8,7 εκατ. κομμάτια φέτος, έναντι αύξησης 29% το 2002, σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης Camera & Imaging Products Association, στις 27 Ιανουαρίου.

Η Olympus Corp., η οποία παραμέρισε πέρυσι από την θέση της την Eastman Kodak Co., ως η τέταρτη του κλάδου, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς IDC, προβλέπει να πραγματοποιήσει φορτώσεις 9,5 εκατ. κομματιών τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, έναντι 8,9 εκατ. κομματιών, πριν από ένα χρόνο.

Η Nikon Corp., η πέμπτη στη σειρά, ανακοίνωσε χθες, ότι η αύξηση των φορτώσεων την τρέχουσα χρήση, θα υποχωρήσει κατά 15% στα 7,6 εκατ. κομμάτια και θα είναι κατά ένα τέταρτο χαμηλότερες.

Η έκτη κατά σειρά εταιρεία του κλάδου, Fuji Photo Film Co., είπε ότι οι φορτώσεις ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών θα αυξηθεί κατά 16,7%, στα 7,7 εκατ. κομμάτια φέτος, έναντι αύξησης κατά περίπου 1/3 το προηγούμενο έτος.

Οι φορτώσεις έχουν πτωτική πορεία και οι κατασκευαστές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών θα πρέπει να αναδιοργανώσουν τις γραμμές παραγωγής ακριβότερων μοντέλων, προκειμένου να διατηρήσουν τις τιμές και τα επίπεδα των εσόδων τους, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα