Εγκύκλιος σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου για περικοπή δαπανών

Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 14:29

Στα φετινά επίπεδα θα συγκρατηθούν οι καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου στον προϋπολογισμό του 2006, ο οποίος θα στοχεύει στον εξορθολογισμό των δαπανών και στην περικοπή της σπατάλης στο Δημόσιο. Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2006 που δόθηκε και εστάλη σε όλα τα υπουργεία και στους φορείς του Δημοσίου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στην εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο κατάρτισης των προϋπολογισμών τους για το 2006, τα σχέδια των οποίων θα πρέπει να έχουν σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών έως και τις 30 Ιουνίου.

Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται στον περιορισμό από τα υπουργεία των δαπανών για υπερωρίες και μετακινήσεις υπαλλήλων, που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, ενώ καλούνται οι φορείς μαζί με τις προβλέψεις τους για την πορεία των δαπανών και των εσόδων τους το 2006 να αποστείλουν στο υπουργείο και τις αντίστοιχες προβλέψεις για τα έτη 2007 και 2008.

«Βασική επιδίωξη είναι ο μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός της δημοσιονομικής διαχείρισης με κυλιόμενα τριετή προγράμματα, προκειμένου να παγιωθεί κλίμα δημοσιονομικής πειθαρχίας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Βασικός στόχος, όπως αναφέρεται, του προϋπολογισμού του 2006 είναι η υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που θα αποβλέπει:

- Στη μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης κάτω από το 3% του ΑΕΠ

- Στην ενίσχυση των επενδύσεων και του ρυθμού ανάπτυξης και

- Στην εξυγίανση του τρόπου αξιοποίησης των πόρων του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα