Le Figaro: Ο Ζακ Λε Παπ επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 14:35
UPD:18:46
SOOC/Nick Paleologos

του Νίκου Μπέλλου

Ως εξειδικευμένο σε θέματα επιχειρήσεων με μέτοχο το κράτος, αλλά και «γέννημα θρέμμα» της δημόσιας διοίκησης, παρουσιάζει η γαλλική Figaro, τον προοριζόμενο για τη θέση του επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου του ελληνικού Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Ζακ Λε Παπ.

Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Ένας Γάλλος επικεφαλής του ελληνικού Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων», επισημαίνεται ότι ο Ζακ Λε Παπ, πρώην αναπληρωτής Διευθυντής του γραφείου της Κριστίν Λαγκάρντ όταν η τελευταία ηταν υπουργός οικονομικών στη χώρα της, θα αναλάβει τις μη λειτουργικές ευθύνες του ταμείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Λε Παπ «γέννημα θρέμμα» της γαλλικής δημόσιας διοίκησης, ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος για χρηματοπιστωτικά θέματα, του πρώην υπουργού Τιερί Μπρετόν, ωστόσο η καριέρα του απογειώθηκε, όπως τονίζεται, όταν ξεκίνησε να δουλεύει στο υπουργικό γραφείο της τότε Υπουργού Κριστίν Λαγκάρντ, όπου είχε θέση ευθύνης για τις επιχειρήσεις στις οποίες ήταν μέτοχος το γαλλικό Κράτος. Η τελευταία αποτελεί και μια εμπειρία που θα του αποβεί χρήσιμη στα νέα του καθήκοντα, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο κ. Λε Παπ, λάτρης της τέχνης και της όπερας, μετά τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της Air France-KLM. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα