Με απώλειες άνοιξαν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη

Μετά την προειδοποίηση της Infineon Technologies
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2001 10:15
UPD:10:32

Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες των χρηματιστηριακών αγορών στην Ευρώπη κατά τα πρώτα λεπτά των σημερινών συνεδριάσεων.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας και, πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο σχδιασμό και την κατασκευή ημιαγωγών μετά τη σημερινή προειδοποίηση της γερμανικής Infineon Technologies.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ημιαγωγών στην Ευρώπη ανακοίνωσε σήμερα, ότι το τρίτο οικονομικό τρίμηνο τα έσοδά της εταιρείας θα είναι μειωμένα κατά 30% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, καθώς η ζήτηση για κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχει περιοριστεί. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας «προς το παρόν δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην αγορά».

«Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και άλλες προειδοποιήσεις εταιρειών σχετικά με τα οικονομικά τους αποτελέσματα», δήλωσε στο "Bloomberg TV" ο Martin Βrooker, αναλυτής της Credit Lyonnais. «Τα κέρδη που είδαμε στις αγορές από τον περασμένο Μάρτιο εξανεμίζονται λόγω των συνεχών προειδοποιήσεων», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται, ότι εκτός από την Infineon ανάλογες προειδοποιήσεις απηύθυναν προσφάτως και άλλες εταιρείες ημιαγωγών, όπως η Royal Philips Electronics και η Stmicroelectronics.

Δυσοίωνα είναι, όμως, τα μηνύματα και από το μέτωπο της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς χθες ο υπουργός Eθνικής Oικονομίας της Γερμανίας, Bέρνερ Mίλερ, παραδέxθηκε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Eυρώπης μπορεί να παρουσιάσει μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο του 2001, εξέλιξη η οποία μπορεί να καταστήσει ανέφικτο το στόxο της κυβέρνησης για αύξηση 2% καθ' όλη τη διάρκεια του τρέxοντος έτους.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,6% και έχει υποχωρήσει στις 5.645,2 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 «χάνει» 0,62% και έχει διαμορφωθεί στις 5.167,3 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX βρίσκεται στις 5.889,9 μονάδες μειωμένος κατά 0,49%.

Σημειώνεται, ότι η μετοχή της Infineon σημειώνει κατακόρυφη πτώση της τάξεως του 11%, ενώ η μετοχή της μητρικής της εταιρείας Siemens «χάνει» 4,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα