Aυστραλία: 7,6 δισ. δολ. από τις μεταλλουργίες για αύξηση της παραγωγής

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 12:16

ΤΟ ποσόν των 10,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (7,6 δισ. δολ. ΗΠΑ), δαπάνησε η BHP Billiton και οι άλλες μεταλλουργίες και εταιρείες ενεργείας της Αυστραλίας τη χρήση του 2005, τα περισσότερα σε χρονικό διάστημα έξι ετών, προκειμένου να επεκτείνουν την παραγωγή εμπορευμάτων, όπως άνθρακα, χαλκού και σιδηρομεταλλεύματος.

Οι δαπάνες τη χρονιά που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2005, θα είναι 9% υψηλότερη έναντι της προηγούμενης χρήσης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Australian Bureau of Agricultural and Resources Economics, το οποίο επικαλέστηκε τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσία της χώρας. Οι δαπάνες, το επόμενο έτος, προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά 4%, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η BHP, η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο και οι ανταγωνίστριές της, αυξάνει την παραγωγή της, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης από την Κίνα. Η αύξηση των εξαγωγών μετάλλων και πετρελαίου, ενδέχεται να βοηθήσουν την Αυστραλία, να περιορίσει το εμπορικό της έλλειμμα, το οποίο ήταν το δεύτερο υψηλότερο που εμφάνισε ποτέ τον Μάρτιο, καθώς οι εξαγωγές των αγροτικών αγαθών, υποχώρησαν.

Οι συνολικές επενδύσεις των μεταλλουργιών είναι 32% υψηλότερα από τον ετήσιο μέσον όρο των τελευταίων 24 ετών, προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό.

Οι δαπάνες σε προϊόντα μετάλλου, φαίνεται ότι θα αυξηθούν κατά 20%, τη χρήση που λήγει τον Ιούνιο του 2005, φθάνοντας στα 3,2 δισ. δολ. Αυστραλίας, σύμφωνα με την έκθεση. Τα σχέδια που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, περιλαμβάνουν την επένδυση ύψους 1,4 δισ. δολ. Αυστραλίας στα μεταλλεία χρυσού Telfer, της Newcrest Mining Ltd., στη Δυτική Αυστραλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα