Πειρατικό το 62% του λογισμικού στην Ελλάδα το 2004

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 14:29

Στο 39% μειώθηκε το 2004 το ποσοστό της πειρατείας στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) έναντι 41% το 2003, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Μελέτης της IDC που έδωσε στη δημοσιότητα η Business Software Alliance (BSA).

Ωστόσο, το κόστος της πειρατείας για τις τοπικές και διεθνείς εταιρείες παραγωγής λογισμικού αυξήθηκε κατά 3 δισ. δολάρια, αγγίζοντας τα 15,7 δισ. δολάρια.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό της πειρατείας υπολογίζεται σε 62%, επιτυγχάνοντας μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (63%), ενώ η αξία του λογισμικού που διακινείται παράνομα στη χώρα μας αυξήθηκε σε σχέση με το 2003, αγγίζοντας τα 106 εκατ. δολάρια.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της BSA, η ανεξάρτητη αυτή μελέτη, η οποία πραγματοποιείται από τη διεθνή εταιρεία τεχνολογικών ερευνών IDC, αποδεικνύει ότι η πειρατεία λογισμικού εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πρόκληση για την περιοχή της Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής.

Η μελέτη καλύπτει σημαντικούς τομείς της αγοράς λογισμικού, όπως, μεταξύ άλλων, τα λειτουργικά συστήματα, τις εφαρμογές λογισμικού, τα προγράμματα ψυχαγωγίας καθώς και το λογισμικό τοπικής παραγωγής .

Για την ανάλυσή της, η IDC αξιοποίησε διεθνή στοιχεία για τις διακινήσεις λογισμικού και hardware, πραγματοποίησε περισσότερες από 7.000 συνεντεύξεις σε 23 χώρες, και επιστράτευσε αναλυτές σε περισσότερες από 50 χώρες για να εξετάσουν τις συνθήκες των τοπικών αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα