Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 10:59
UPD:10:59
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Μικρά κέρδη καταγράφει στην εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα τραπεζικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,13% στις 578,16 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να σημειώνει κέρδη κατά 0,25% στις 1.553,90 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 1,85 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 16 ενισχύονται, 13 υποχωρούν και 13 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 0,39% στις 488,99 μονάδες, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς καταγράφει κέρδη κατά 1,37% ενώ οι μετοχές των υπόλοιπων τραπεζών διατηρούνται σταθερές.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται κατά 1,13% ενώ στο +0,70% διαμορφώνεται η άνοδος για τις μετοχές των Folli-Follie και Aegean. Κέρδη κατά 1,22% εμφανίζει και η Coca - Cola HBC. Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ διολισθαίνει κατά 1,06%, η Τέρνα Ενεργειακή κατά 1,12% και η Lamda Development κατά 0,87%.

Χθες, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank ανακοίνωσαν τα εξαμηνιαία οικονομικά τους αποτελέσματα, «κλείνοντας» τον κύκλο των τραπεζικών δημοσιεύσεων και αφήνοντας θετική επίγευση στους αναλυτές - επενδυτές. Όσον αφορά την Εθνική, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 3 εκατ. ευρώ, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται και η πρώτη μείωση του επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σχετικά με τη Eurobank, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 106 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο κερδοφορίας. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Φωκίων Καραβία, βασική προτεραιότητα αποτελεί η ενεργητική διαχείριση των προβληματικών δανείων, με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τη Eurobank, ήταν ιδιαίτερα θετικά κατά το β΄ τρίμηνο 2016, καθώς η τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 46 εκατ. σε ενοποιημένο επίπεδο.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, το ποσό των 1,138 δισ. ευρώ άντλησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκεια 26 εβδομάδων. Η απόδοση ανήλθε στο 2,97% και οι συνολικές προσφορές υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό (875 εκατ. ευρώ) κατά 1,3 φορές.

Από την πλευρά του, έμφαση στις στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ έδωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Ντάμιαν Κόουπ, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2016 Ο Ντάμιαν Κόουπ παρουσίασε στους αναλυτές το όραμα, την στρατηγική και τις προτεραιότητές του για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα