Στα 75 εκατ. ευρώ τα χρέη των εναλλακτικών φορέων στον ΟΤΕ

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 09:13

ΣΕ 75 ΕΚΑΤ. ευρώ ανέρχονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη των εναλλακτικών φορέων προς τον ΟΤΕ, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του στην οποία «τονίζει ότι θα προχωρεί σε διακοπή όλων εκείνων οι οποίοι επηρεάζουν την οικονομική του σταθερότητα με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους χωρίς εξαιρέσεις».

Ο Οργανισμός επιτίθεται παράλληλα με δριμύτητα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την οποία κατηγορεί ότι «λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα αναποτελεσματικών παρόχων στο πλαίσιο μιας λανθασμένης αντίληψης ανοίγματος της αγοράς, η οποία ουσιαστικά οδηγεί σε κηδεμόνευση της αγοράς.

Με σειρά αποφάσεών της η ΕΕΤΤ απαγορεύει στον ΟΤΕ τη διασφάλιση των εννόμων συμφερόντων του ωθώντας τον, σε μια κρίσιμη περίοδο, στην τροχιά των προβληματικών επιχειρήσεων ενώ δεν ανήκει σε αυτές».

Για τους παρόχους ο ΟΤΕ αναφέρει ότι «ορισμένοι ευρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία εξυπηρέτησης των χρεών τους, άλλοι είναι μεν σε θέση να πληρώσουν, έστω και εν μέρει, αλλά αρνούνται καταχρηστικά να το πράξουν, επικαλούμενοι αορίστως διάφορες απαιτήσεις τους έναντι του ΟΤΕ, τρίτοι αποφεύγουν την πληρωμή ακόμη και των τρεχουσών οφειλών, διογκώνοντας έτσι το χρέος τους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα