Microsoft: Νέο λογισμικό «Office» το β' εξάμηνο του 2006

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 11:36

ΤΗ νέα έκδοση του λογισμικού Office και του αντίστοιχου ηλεκτρονικών μηνυμάτων, θα παρουσιάσει το δεύτερο εξάμηνο του 2006, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, Microsoft Corp., στο πλαίσιο του αγώνα που κάνει τον τελευταίο καιρό, προκειμένου να αντιστρέψει τις πωλήσεις του τρέχοντος προγράμματός της, οι οποίες κινούνται πτωτικά.

Το νέο λογισμικό, με το κωδικό όνομα «Office 12», θα καταστήσει ευκολότερη τη δημιουργία εγγράφων, την εύρεση και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των συνεργατών μιας εταιρείας, ενώ θα μπορεί να βλέπει αρχεία, τη στιγμή που βρίσκεται εκτός προγράμματος, ανέφερε ο Chriss Capossela, ένας από τους υπευθύνους του νέου λογισμικού, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες. Η εταιρεία, θα λανσάρει δοκιμαστικά το νέο της πρόγραμμα φέτος.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Microsoft, Steve Ballmer, προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στα προγράμματα, προκειμένου να αναζωογονήσει την ανάπτυξη των πωλήσεων στο δεύτερο μεγαλύτερο τμήμα της εταιρείας. Ο ίδιος, θα πρέπει να πείσει τους υπάρχοντες πελάτες, να αναβαθμίσουν ένα πρόγραμμα που λειτουργεί σωστά, την ίδια στιγμή που θα το παρουσιάσει σε νέους χρήστες.

Οι πωλήσεις του λογισμικού Office, αυξήθηκαν κατά 3,7% το εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, υποχωρώντας κατά 17% σε σύγκριση με την προηγούμενη από αυτή, όταν άρχισε να πωλείται το Office 2003.

«Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία, ότι κάθε φορά που οι εταιρείες βλέπουν τα αναβαθμισμένα προγράμματα, αρχίζουν να διερωτώνται για την επιπρόσθετη αξία που μπορεί να έχει η έκδοση «12», ανέφερε ο Jim Murphy, αναλυτής της AMR Research Inc., στη Βοστώνη, συμπληρώνοντας: «Εχουν κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές για αυτούς που θα θελήσουν να αναβαθμίσουν τα Office 2003, χωρίς να πρέπει να αλλάξουν τα πάντα για την προσαρμογή τους».

Το Office, το δεύτερο σε μέγεθος τμήμα της Microsoft Windows, εμφάνισε κέρδη 7,15 δισ. δολ. σε πωλήσεις 10,8 δισ. δολ., τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2004.

Η Microsoft, θα παρουσιάσει το νέο της πρόγραμμα σήμερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου της Bill Gates, στο πλαίσιο της σύσκεψης περισσοτέρων από 100 στελεχών, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν χθες άνοδο 24 σεντς, φθάνοντας στα 25,70 δολ. η μία, στο Nasdaq της Ν. Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα