Starbucks Japan: Κέρδη το δ' τρίμηνο, περαιτέρω αύξηση φέτος

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 12:04

ΚΕΡΔΗ το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, εμφάνισε το παράρτημα της Starbucks Corp. στην Ιαπωνία, Starbucks Coffee Japan Ltd., αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους, σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων, λέγοντας, ότι τα καθαρά της κέρδη την τρέχουσα οικονομική χρήση, θα αυξηθούν κατά 2,3%.

Τα καθαρά κέρδη της μητρικής της εταιρείας, ανήλθαν σε 128 εκατ. γιέν (1,2 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι καθαρής ζημίας 25 εκατ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Norio Adachi. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 3%, φθάνοντας στα 14,6 δισ. γιέν.

Η Starbucks Japan, εκτιμά, ότι τα ετήσια κέρδη της θα αυξηθούν στο 1,2 δισ. γιέν την τρέχουσα οικονομική χρήση, από 1,17 δισ. γιέν τη χρήση που μόλις έληξε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Οσάκα. Οι πωλήσεις προβλεπόταν να σημειώσουν αύξηση 5,5%, φθάνοντας στα 65 δισ. γιέν, την τρέχουσα χρήση.

Τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο του 2004, η Starbucks Japan, επέστρεψε στην κερδοφορία, μετά από ένα έτος ζημιών, αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των πωλήσεων. Η αλυσίδα πώλησης καφέ, διευρύνει τα κέρδη της με το κλείσιμο των ζημιογόνων καταστημάτων, σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση του ελέγχου τους, προκειμένου να μειώσει το κόστος της. Στο πλαίσιο της προσπάθειας τόνωσης των πωλήσεων, η εταιρεία άλλαξε το μενού της και σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα καταστήματα σε διάφορα άλλα σημεία, όπως σταθμοί τραίνων και αεροδρόμια.

Το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2005, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό 4%, φθάνοντας στα 61,6 δισ. γιέν, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Τα καθαρά κέρδη της, πριν από ένα χρόνο, εξαπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 189 εκατ. γιέν. Τα κέρδη της ανά μετοχή, ανήλθαν στα 826,10 γιέν, από 133,13 γιέν ανά μετοχή.

Η Starbucks Japan, η οποία εμφάνιζε ζημίες για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, μετά τη δημιουργία του πρώτου καταστήματός της το 1996, διέθετε 552 καταστήματα μέχρι τα τέλη του περασμένου μήνα, περισσότερα από τον διπλάσιο αριθμό, που διέθετε τον Μάρτιο του 2001.

Οι μετοχές της Starbucks Coffee Japan, οι οποίες έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 12%, κέρδιζαν 1,7% ή 500 γιέν, φθάνοντας στα 30.650 γιέν η μία, στο Χρηματιστήριο Hercules στην Οσάκα. Τα αποτελέσματά της, ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Οι μετοχές της Doutor Coffee Co., σημείωναν άνοδο 0,4%, φθάνοντας σήμερα στα 1.832 γιέν η μία. Από την 1η Ιανουαρίου, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 6%.

Στις 28 Απριλίου, η μητρική εταιρεία της Doutor, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,68 δισ. γιέν – τα διπλάσια από την Starbuck Japan – σε έσοδα ύψους 60,3 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα