Χρ. Ρόκας: «Κατάφωρα άδικη» η απόφαση της Ε.Κ. για το πρόστιμο

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 14:12
UPD:18:58

ΣΤΗ Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο κ. Χρήστος Ρόκας, πρόεδρος της Χ. Ρόκας ΑΒΕΕ, ο οποίος χαρακτήρισε «κατάφωρα άδικη» και «εμφανώς εσφαλμένη» την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την επιβολή προστίμου 4,4 εκατ. ευρώ εις βάρος του http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/19/1051932.htm . Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Ρόκας αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος μου. Η απόφαση αυτή είναι κατάφωρα άδικη, εμφανώς εσφαλμένη και δεν αντιστοιχεί στα πραγματικά περιστατικά τα οποία έχω αναλυτικά εκθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Για την αποκατάσταση της αληθείας, δηλώνω από τώρα ότι θα προσφύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην κρίση της οποίας προσβλέπω με εμπιστοσύνη, αμέσως μόλις λάβω γνώση του πλήρους περιεχομένου της απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό μου ήθος και η 50ετής επιχειρηματική μου πορεία, την οποία θα υπερασπίσω με κάθε τρόπο, είναι σε όλους γνωστά και δεν θίγονται από αποφάσεις τις οποίες είμαι βέβαιος ότι τα δικαστήρια θα καταρρίψουν».

Αδικη χαρακτήρισε την απόφαση της Ε.Κ. για επιβολή προστίμου 3,1 εκατ. ευρώ εις βάρος του και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Γεώργιος Ρόκας, ο οποίος σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

«Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος μας είναι άδικη και βασίζεται σε εσφαλμένη εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών.

Οι συναλλαγές στις οποίες έχουμε προβεί δεν συνδέονται με εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών και με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έλαβε υπόψη της τα αναλυτικά στοιχεία και τις εξηγήσεις τις οποίες έχουμε παράσχει.

Αμέσως μόλις λάβουμε γνώση του περιεχομένου της απόφασης θα προσφύγουμε για την αποκατάσταση της αληθείας στη Δικαιοσύνη, στην κρίση της οποίας επαφιέμεθα με εμπιστοσύνη».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα