«Η ΕΕΤΤ δεν αντιδικεί με επιχειρήσεις των κλάδων που εποπτεύει»

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 17:22

«Σταθερός στόχος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) είναι η διασφάλιση της λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών προς όφελος των καταναλωτών. Η ΕΕΤΤ δεν αντιδικεί με επιχειρήσεις των κλάδων που εποπτεύει».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΕΕΤΤ με αφορμή ανακοίνωση του ΟΤΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/19/1052103.htm .

Οι αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, σε καμία περίπτωση δεν επεκτείνονται σε θέματα που αφορούν στα αστικά δικαστήρια ή θέματα εμπορικής πολιτικής των επιχειρήσεων του τηλεπικοινωνιακού κλάδου. Η ΕΕΤΤ τονίζει επίσης τα εξής:

«Καμία επιχείρηση του τομέα δεν εμποδίζεται στην οικονομική ανάπτυξή της και στην άσκηση της εμπορικής πολιτικής της, στο βαθμό που σέβεται και εφαρμόζει την τηλεπικοινωνιακή νομοθεσία και το δίκαιο του ανταγωνισμού.

»Η αποτελεσματική λειτουργία του ανταγωνισμού στην οποία έχει συμβάλει το ρυθμιστικό και εποπτικό έργο της ΕΕΤΤ, αποδεικνύεται από τα μεγέθη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και κυρίως τη μείωση των τιμών των παρεχόμενων υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι καταναλωτές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα