ΟΤΕ: Διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις για την εθελουσία έξοδο

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2005 14:58

ΔΙΕΚΟΠΗΣΑΝ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ – ΟΤΕ, καθώς η τελευταία «υπαναχώρησε σε ήδη συμφωνημένο όρο σχετικά με το θέμα της υπαγωγής των νεοπροσλαμβανόμενων στην εργατική νομοθεσία και ειδικά σε ότι θα αφορά στην καταγγελία των συμβάσεών τους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Όπως είναι γνωστό, τονίζεται στην ανακοίνωση, η αποδοχή του όρου αυτού αποτελεί προϋπόθεση για τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την εθελουσία έξοδο. Το νομοσχέδιο αφορά αναγνώριση πλασματικής υπηρεσίας και οικονομική ενίσχυση του ΤΑΠ- ΟΤΕ από το Κράτος.

Στις 17/5, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, δήλωσε ότι αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα ως το τέλος του μήνα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να πραγματοποιηθεί η εθελουσία έξοδος και η εξυγίανση του ΟΤΕ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ διευκρίνισε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι, εξ’ όσων γνωρίζει, η εν λόγω ρύθμιση, εφ’ όσον επιλεγεί αυτή η οδός, θα αφορά το καθεστώς των νεοπροσλαμβανομένων στον ΟΤΕ, ο οποίος είναι ιδιωτική επιχείρηση, όχι ΔΕΚΟ, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, λειτουργεί σε καθεστώς ελεύθερου και σκληρού ανταγωνισμού και μειονεκτεί λόγω του δημοσιοϋπαλληλικού εργασιακού καθεστώτος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα