ΥΠΑΝ: Επιχορήγηση σε Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2005 11:32
UPD:11:35

Με το συνολικό ποσό των 16 εκατ. ευρώ επιχορηγούνται τέσσερις Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης (Ε.Φ.Δ.), προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες πληρωμές δικαιούχων προγραμμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ) καθώς και τρεις Εποπτευόμενοι Φορείς για την αποπληρωμή συγχρηματοδοτούμενων μελετών και έργων τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, το έργο και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης αφορούν την υποστήριξη των Υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης για την αξιολόγηση των προτάσεων των υποψήφιων επενδυτών, την υπογραφή συμβάσεων με τους τελικούς αποδέκτες (επιχειρήσεις), την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την πιστοποίηση των χρηματοδοτούμενων έργων και ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας του Προγράμματος.

Στους Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης συμμετέχουν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων (Επιμελητήρια, Σύνδεσμοι), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ.

Οι οδηγίες του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα προς τους Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης είναι η άμεση εκταμίευση των επιχορηγήσεων.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με τις επιχορηγήσεις ανά δικαιούχο Φορέα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα