Συμφωνία χρηματοδότησης 100 εκατ. ευρώ μεταξύ Eurobank και IFC

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 15:04
UPD:19:02
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Η συνεργασία των δύο πλευρών χρονολογείται από το 2011, ενώ το IFC προσδοκά σε ανάλογες συμφωνίες και με τις υπόλοιπες τρεις ελληνικές τράπεζες.

Στην υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης, ύψους 100 εκατ. ευρώ, προχώρησαν Eurobank και International Finance Corporation (IFC), με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών χορήγησης πιστώσεων στην ελληνική οικονομία.

Το IFC, το οποίο ιδρύθηκε το 1956 και αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, επένδυσε πέρυσι 300 εκατ. ευρώ στις τέσσερις ελληνικές τράπεζας, συμμετέχοντας στην ανακεφαλαιοποίηση του φθινοπώρου.

Στόχος του αποτελεί η ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς τις ελληνικές τράπεζες και η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, μέσω της παροχής ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

 

«Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών μας για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Θα έχει οφέλη τόσο για τους επιχειρηματίες που δίνουν αγώνα για να παραμείνουν  ανταγωνιστικοί   σε παγκόσμιο επίπεδο κάτω από  αντίξοες συνθήκες,  όσο και  για την Τράπεζα»,  δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

«H Eurobank έχοντας επιστρέψει στην κερδοφορία, έχει θέσει  ως προτεραιότητα της τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή θα είναι ωφέλιμη και για το IFC που είναι εδώ και χρόνια ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες μας και μας τιμά με την εμπιστοσύνη του και ως μέτοχος» πρόσθεσε. 

Η συνεργασία των δύο πλευρών χρονολογείται από το 2011, ενώ το IFC προσδοκά σε ανάλογες συμφωνίες και με τις υπόλοιπες τρεις ελληνικές τράπεζες.

«Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στο Διεθνές Εμπόριο είναι η γεωγραφική της θέση ως ιστορικό, εμπορικό, πολιτισμικό και οικονομικό σταυροδρόμι» τόνισε από την πλευρά του, ο διευθυντής του IFC Global Industry, Marcos Brujis. «Απελευθερώνοντας τις εξαγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και συνδέοντας τις τοπικές εταιρείες με τις διεθνείς αγορές μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την επίτευξη ανάπτυξης», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα