Apax, CVC, Cinven: Απέσυραν την προσφορά εξαγοράς στοιχείων της Auna

Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 10:22
UPD:10:24

ΑΠΕΣΥΡΑΝ την προσφορά τους, για την εξαγορά της Grupo Auna, ιδιοκτήτριας της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ισπανίας, αλλά και της μεγαλύτερης καλωδιακής τηλεόρασης της χώρας, η Apax Partners, η CVC Capital Partners Ltd. και η Cinven Ltd.

Η υποχώρηση, αφήνει τώρα, δύο δυνητικούς αγοραστές της Auna, η οποία τέθηκε προς πώληση τον περασμένο μήνα, αντί ποσού τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ (15 δισ. δολ.). Χθες, η Providence Equity Partners Inc., επικεφαλής ομίλου, παρέδωσε την προσφορά της για το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Auna, σύμφωνα με ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg News. H Kohlberg Kravis Roberts & Co., προσέφερε 12,5 δισ. ευρώ, για το σύνολο της Auna, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων ElConfidencial στις 25 Απριλίου, χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή.

Η εξαγορά της Auna, που εδρεύει στη Βαρκελώνη, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική συναλλαγή, μετά τη συναλλαγή της Kohlberg Kravis Roberts ύψους 31 δισ. δολ. για την απόκτηση της RJR Nabisco Inc., το 1989. Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν προσελκυστεί από την Auna, επειδή οι προοπτικές ανάπτυξης της Ισπανίας υπερβαίνουν κάθε χρόνο, τον μέσον όρο της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία.

«Με την απόκτηση της Auna, εισέρχεται κανείς σε μία ιδιαίτερα ελκυστική αγορά», ανέφερε ο Juan Jose Figares, οικονομικός αναλυτής της Link Securities SA, στη Μαδρίτη.

Η ισπανική Santander Central Hispano SA, η τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, η εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας, Endesa SA, με έδρα τη Μαδρίτη και η Union Fenosa SA, οι οποίες από κοινού κατέχουν περισσότερο από το 80% της Auna, προσέλαβαν τον περασμένο μήνα τη Merrill Lynch & Co., προκειμένου να διαχειριστεί την πώληση. Η Santander κατέχει το 32,1% της Auna, η Endesa το 32,7% και η Fenosa το 18,6%. Η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών εξαγοράς που έθεσε η Merrill Lynch, έληξε χθες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα