Sumitomo Mitsui: Μείωση επισφαλών δανείων, επιστροφή στην κερδοφορία

Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 11:13

ΠΡΟΒΛΕΨΗ, ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία, μετά την απάλειψη των επισφαλών της δανείων, τα οποία την οδήγησαν σε ζημίες για τρία έτη, μέσα σε τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ψάξει κεφάλαια από ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να αυξήσει το κεφάλαιό της, έκανε η Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας.

Τα καθαρά της κέρδη, προβλέπεται να ανέλθουν σε 460 δισ. γιέν (4,3 δισ. δολ.) τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, έναντι ζημιών 234,2 δισ. γιέν, κατά την προηγούμενη χρήση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Τα έσοδα προβλέπεται να μειωθούν στα 3,3 τρισ. γιέν, από 3,58 τρισ. γιέν.

Υπό τη διοίκηση του προέδρου της, Yoshifumi Nishikawa, ο οποίος θα αντικατασταθεί τον επόμενο μήνα, η Sumitomo Mitsui εμφάνισε χαμηλότερα επισφαλή δάνεια, απ'ο,τι οι άλλες μεγάλες τράπεζες της Ιαπωνίας, όπως η Mizuho Financial Group Inc.

Η τράπεζα, ανακοίνωσε επίσης σήμερα, ότι θα επιδιώξει την έγκριση δαπάνης ύψους 300 δισ. γιέν, για την αγορά ιδίων μετοχών.

Οι μετοχές της τράπεζας, έχουν χάσει φέτος το 6,8% της αξίας τους. Σήμερα, σημείωναν άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 685.000 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα