Αυξημένες κατά 17% οι πωλήσεις του ομίλου Frigoglass

Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 11:28

Σε 107 εκατ. ευρώ ανήλθαν, με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, οι πωλήσεις του ομίλου Frigoglass στο πρώτο τρίμηνο του 2005 παρουσιάζοντας αύξηση 17% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Τα κέρδη μετά φόρων ενισχύθηκαν κατά 29% ανερχόμενα στα 9,1 εκ. ευρώ, ενώ το λειτουργικό κέρδος (ΕΒΙΤ) αυξήθηκε κατά 26% φθάνοντας τα 17,1 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη μετά από μειοψηφίες ενισχύθηκαν κατά 29% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2004 ανερχόμενα σε 15,2 εκατ. ευρώ.

O κ. Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Frigoglass, δήλωσε τα εξής: «Τα αποτελέσματα αντανακλούν ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρώτο τρίμηνο. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αύξηση των πωλήσεων καθώς και από τη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους λόγω καλύτερης διαχείρισης των συντελεστών κόστους, παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες τιμές των πρώτων υλών. Σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας μείωσης του φορολογικού συντελεστή, τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 29.1% και το κεφάλαιο κίνησης, ως ποσοστό των πωλήσεων, βελτιώθηκε κατά 8,6%.

Οι πωλήσεις του Κλάδου Ψύξης, ιδιαιτέρως στην Ρωσία και στη Νοτιοανατολική Ασία, παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη. Παράλληλα, η στρατηγική μας βελτιστοποίησης των παραγωγικών μας μονάδων, συνέβαλε σημαντικά στην περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας του κλάδου. Ικανοποιητικά είναι και τα αποτελέσματα της Νιγηρίας παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η επίτευξη των ανωτέρω αποτελεσμάτων δημιουργούν την βάση για να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε για το σύνολο του έτους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα