Συνεχίζεται η υποχώρηση των ευρωπαϊκών δεικτών

Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 14:52

Ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση κερδών εκδηλώνονται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ύστερα από πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις ανόδου. Αρνητικά επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στο Λονδίνο, στις 14:36, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.982,3 μονάδες (-0,15%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.086,19 μονάδες (0,78%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.385,32 μονάδες.

Πτώση 3,9% σημειώνει η μετοχή της βρετανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone συμπαρασύροντας προς τα κάτω τις μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου. Αρνητικά επηρέασε την πορεία της εν λόγω μετοχής η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας περί «ενίσχυσης των πιέσεων λόγω ανταγωνισμού».

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 4,5 δισ. στερλινών και διπλασιασμό του μερίσματος που θα διανείμει στους μετόχους καθώς τα κέρδη και έσοδα στο σύνολο του περασμένου έτους χρήσης ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Tα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων (EBITDA) της Vodafone αυξήθηκαν στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 του περασμένου Μαρτίου σε 13,041 δισ. στερλίνες, από 12,64 δισ. στερλίνες, ενώ τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 2% ανερχόμενα σε 34,13 δισ. στερλίνες.

Πτώση σημειώνει και η μετοχική τιμή της Adecco. Η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία παροχής υπηρεσιών απασχόλησης δεν επιβεβαίωσε τις σχετικές προβλέψεις καθώς ανακοίνωσε αύξηση 82% των λειτουργικών κερδών της στο πρώτο τρίμηνο του 2005.

Αντιθέτως, ανοδικά κινούνται οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών με την ελβετική Roche να ενισχύεται κατά 2,73%. Η Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα πάνω την τιμή – στόχο της μετοχής της Roche διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη την αξιολόγησή της σε "overweight".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα