Σε χαμηλό επτά εβδομάδων το δολάριο

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 11:11
UPD:11:12
REUTERS/DADO RUVIC

Σε χαμηλό επτά εβδομάδων υποχωρεί το δολάριο, μετά τη χθεσινοβραδινή δημοσίευση των πρακτικών της Federal Reserve, η οποία επιβεβαίωσε τη διχογνωμία στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την επιτοκιακή πολιτική.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί έναντι όλων των υπόλοιπων νομισμάτων, με αποτέλεσμα ευρώ, γεν και στερλίνα να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,26% στα 1,1320 δολάρια, με χαμηλό ημέρας τα 1,1287 δολάρια και υψηλό τα 1,1331 δολάρια.

Το ιαπωνικό γεν σημειώνει άνοδο κατά 0,19% στα 100,08 γεν/δολάριο, ενώ η στερλίνα καταγράφει κέρδη κατά 0,15% στα 1,3062 δολάρια.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Federal Reserve, οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία προς το παρόν, δεν αντικατοπτρίζονται στην αμερικανική οικονομία. Παρ’ όλα αυτά, οι ιθύνοντες της νομισματικής πολιτικής εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την αναγκαιότητα της βραχυπρόθεσμης αύξησης των επιτοκίων.

Ορισμένοι εξ αυτών θεωρούν ότι θα ήταν προτιμητέο να αναμένουν τη δημοσίευση και νέων μακροοικονομικών μεγεθών, προτού ληφθεί η απόφαση αναθεώρησης της επιτοκιακής πολιτικής. Στον αντίποδα, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed εκτιμούν ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα χρειαστεί να αυξηθούν σύντομα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα