Νέα μείωση στα μπόνους εξετάζει η Deutsche Bank

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 14:01
UPD:14:02
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Η Deutsche Bank βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση το τελευταίο διάστημα, λόγω των μειωμένων εσόδων και των αυξημένων νομικών δαπανών.

Νέα μείωση στα μπόνους των διοικητικών στελεχών εξετάζει η Deutsche Bank, μετά το επικείμενο «πάγωμα» της καταβολής των  μερισμάτων προς τους μετόχους.

«Είναι σαφές ότι εάν δεν πληρωθούν οι μέτοχοι, τότε θα χρειαστεί να συζητήσουμε το ζήτημα των bonus», τονίζει ανώτερο στέλεχος της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας, μιλώντας στην εφημερίδα Bild.

Η Deutsche Bank βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση το τελευταίο διάστημα, λόγω των μειωμένων εσόδων και των αυξημένων νομικών δαπανών. Γι’ αυτό το λόγο, έχει προχωρήσει στην πώληση αρκετών περιουσιακών στοιχείων (assets).

Ενδεικτικό της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει, είναι το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή της αξία έχει συρρικνωθεί κατά 44% από την αρχή του έτους.

«Προς το παρόν δεν τίθεται ζήτημα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Στόχος είναι να επιστρέψουμε στην κερδοφορία και να αυξήσουμε την τιμή της μετοχής» προσθέτει το ίδιο στέλεχος και διευκρινίζει ότι το μέγεθος των μπόνους εξαρτάται αποκλειστικά από τις επιδόσεις της τράπεζας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα