Ανοδος του γιεν έναντι του δολαρίου

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 10:25

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται σήμερα το γιεν έναντι του δολαρίου επωφελούμενο από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 7,8% σε ετήσια βάση, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Από την άλλη πλευρά, αρνητικά επηρέασε το δολάριο η χθεσινή δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας θεωρούν ότι οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία παραμένουν μεν ευνοϊκές, αν και διακρίνουν ενδείξεις αβεβαιότητας ως προς την πορεία του πληθωρισμού.

Στις 10:09 ώρα Ελλάδος, στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 107,45 γιεν έναντι 107,64 γιεν αργά χθες το βράδυ.

Παράλληλα, στις 10:09, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2583 δολάρια έναντι 1,2585 δολαρίων το βράδυ της Τρίτης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση του ινστιτούτου Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία το Μάιο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 93,4 μονάδες έναντι 93,3 μονάδων τον Απρίλιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα