ThyssenKrupp: Πρόθεση για την απόκτηση μειοψηφίας σε χυτήριο στην Αίγυπτο

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 11:25

ΠΡΟΘΕΣΗ, για την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου μετοχών στο χυτήριο που σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Αίγυπτο, η Magnesium International Ltd., έχει το τμήμα διαπραγμάτευσης πρώτων υλών της ThyssenKrupp AG, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Magnesium.

H ThyssenKrupp Metallurgie GmbH, έχει ήδη συμφωνήσει να αγοράσει την παραγωγή του χυτηρίου της Magnesium, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τελευταίας στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Η Magnesium International θα κατέχει τουλάχιστον το 60% αυτής της μονάδας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τον Οκτώβριο, η Magnesium International, είπε, ότι εγκαταλείπει τα σχέδια κατασκευής εργοστασίου στην Αυστραλία και αρχίζει να μελετά, φθηνότερες περιοχές, στην Αίγυπτο, το Κατάρ, καθώς και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η ζήτηση για μαγνήσιο αυξάνεται, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν αυτό το ελαφρύ μέταλλο για την παραγωγή εξαρτημάτων σασί και τροχών.

Η ThyssenKrupp, που εδρεύει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, η πέμπτη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ευρώπης, θα προχωρήσει στην επένδυση, μετά την χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του εργοστασίου, η οποία αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Magnesium. H Amiral, μία αιγυπτιακή εταιρεία, που χρηματοδοτεί τη μελέτη κατασκευής του εργοστασίου, θα έχει επίσης μερίδιο σε αυτό.

Οι μετοχές της Magnesium International, σημείωσαν άνοδο 25 σεντς, ποσοστό 20%, φθάνοντας στο 1,50 δολ. Αυστραλίας η μία. Διαπραγματεύθηκαν στο 1,37 δολ. Αυστραλίας, στη 1:09' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.

Το νέο χυτήριο, που θα δημιουργηθεί στο Port Sohkna, θα έχει παραγωγική δυνατότητα 80.000 μετρικών τόνων μαγνησίου ετησίως, το οποίο θα μετατρέπεται σε κράματα. Το αρχικό εργοστάσιο θα έχει δυναμικότητα 43.000 τόνων σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Magnesium.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα