Αυξημένα κατά 92% τα καθαρά κέρδη των ΕΛ.ΠΕ.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 11:49
UPD:12:03

Σε 55 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων στο πρώτο τρίμηνο του 2005 σημειώνοντας αύξηση κατά 92% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Τα προ φόρων κέρδη σημείωσαν αύξηση 67% φθάνοντας τα 82 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1.460 εκατομμύρια ευρώ αυξημένος κατά 28%, ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 129 εκατομμύρια ευρώ ενισχυμένα κατά 59%.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κύρια χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος και της αγοράς που επηρέασαν τα αποτελέσματα ήταν η διατήρηση του θετικού για τη διύλιση περιβάλλοντος που παρατηρήθηκε και κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2004 καθώς και η διακύμανση της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου σε επίπεδα 5% υψηλότερα από το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο 2004. Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα καθώς τα περιθώρια διύλισης καθορίζονται σε δολάρια.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σημαντική προσπάθεια γίνεται για τον έλεγχο και καλύτερη διαχείριση του λειτουργικού κόστους και των επενδύσεων του Ομίλου, μέσω οργανωτικών αλλαγών, καλύτερου προγραμματισμού και παρακολούθησης και αλλαγές στις διαδικασίες προμηθειών. Στόχος της διοίκησης είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εταιρειών του Ομίλου και της αποδοτικότητας των επενδυμένων κεφαλαίων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα