Hudson's Bay: Μείωση των πωλήσεων, διεύρυνση των ζημιών

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 12:45
UPD:13:04

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ζημίες, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, αποτέλεσμα των χαμηλοτέρων πωλήσεων, για πέμπτη συνεχόμενη χρονική περίοδο, η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων του Καναδά, Hudson's Bay Co.

Οι καθαρές της ζημίες ανήλθαν σε 41,3 εκατ. δολ. Καναδά (32,8 εκατ. δολ. ΗΠΑ), ή 60 σεντς να μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου, έναντι ζημίας 22,8 εκατ. δολ. Καναδά ή 33 σεντς, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 1,4%, φθάνοντας στο 1,48 δισ. δολ. Καναδά.

Οι πωλήσεις, υπό τη διοίκηση του εκτελεστικού της διευθυντή, George Heller, 57 ετών, συρρικνώνονται και η εταιρεία χάνει μερίδιο αγοράς από τα πολυκαταστήματα της Wal-Mart Stores Inc. και τα Winners της TJX Cos. Η ζημία, ήταν η τέταρτη που εμφάνισε μέσα σε πέντε τρίμηνα η εταιρεία.

Οι μετοχές της Hudson's Bay, υποχωρούσαν 30 σεντς, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 13,20 δολ. Καναδά η μία, στις 4 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου του Τορόντο. Πέρυσι, υποχώρησαν συνολικά σε ποσοστό 3,9%.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας, που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, υποχώρησαν 0,6% ετησίως, έναντι μείωσης 1,1% πέρυσι. Τα έξοδα για τα καταστήματα που έκλεισε περιορίστηκαν στα 6,5 εκατ. δολ. Καναδά ή 6 σεντς ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα