Με το βλέμμα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το Χρηματιστήριο Αθηνών

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 10:55
UPD:14:07
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σταθεροποιητικά κινείται στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας στο β’ τρίμηνο του έτους.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,02% στις 572,21 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να σημειώνει άνοδο κατά 0,17% στις 1.528,21 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται μόλις στα 1,33 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 22 ενισχύονται, 10 υποχωρούν και εννέα παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 0,12% στις 499,24 μονάδες, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται κατά 0,76%, ενώ η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κατά 0,54%. Alpha Bank και Eurobank παραμένουν αμετάβλητες.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Τιτάνα διολισθαίνει κατά 0,90% ενώ στο 0,70% διαμορφώνεται η πτώση για τις μετοχές του ΟΛΠ και της Viohalco. Στον αντίποδα, η Coca - Cola HBC εμφανίζει κέρδη άνω του 1,50%. Ανοδικά κατά 1% κινείται και η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή.

Χθες το βράδυ, δημοσιεύθηκαν οι τριμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες του MSCI, δίχως να υπάρχει ωστόσο, ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς δεν συντελέστηκε κάποια προσθήκη ή αφαίρεση ελληνικής μετοχής.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ικανοποιημένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η οικονομία αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από τις αρχικές προβλέψεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2017 και θα εξακολουθήσει να βελτιώνεται το 2018.

Όσον αφορά την Cosco, η διατήρηση των κατάλληλων ισορροπιών με τους φορείς που εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και της εργασιακής ειρήνης είναι δύο από τα στοιχήματα που θα πρέπει να κερδίσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο νέος μεγαλομέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε.

Σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, πολλά έχουν οριοθετηθεί από τη σύμβαση παραχώρησης, ωστόσο πρωτίστως αυτό που θα δοκιμασθεί το αμέσως επόμενο διάστημα είναι η ουσιαστική επικοινωνία των δύο πλευρών, καθώς εκ των πραγμάτων υπάρχει και μία διαφορά νοοτροπιών. Χθες, πάντως, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Fu Chengqiu, έκανε το πρώτο βήμα αποστέλλοντας στους εργαζόμενους μία επιστολή με την οποία τους καλεί σε συστράτευση με στόχο μία νέα αναπτυξιακή πορεία για το λιμάνι με αμοιβαίο όφελος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα