Σιγκαπούρη: Μεγαλύτερη των προβλέψεων η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 12:08

ME τον ταχύτερο ρυθμό, σε χρονικό διάστημα ενός έτους, αναπτύχθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Σιγκαπούρης τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη των οικονομικών αναλυτών, καθώς η παραγωγή μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικού για μεταφορές, έφθασε στα ύψη, σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής φαρμάκων.

Η βιομηχανική παραγωγή – εποχιακώς προσαρμοσμένη – αυξήθηκε 13,4% έναντι του Μαρτίου, όταν είχε υποχωρήσει κατά 1,2% (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης. Κατά μέσον όρο, 10 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημείωνε αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 10%. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,8%, τον Απρίλιο.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Lee Hsien Loong, βασίζεται στην ανάκαμψη της παραγωγής των φαρμακευτικών εταιρειών και των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer Inc. και της Venture Corp., για την αναζωγόνηση της ανάπτυξης της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας. Η μείωση της παραγωγής φαρμάκων, επηρέασε αρνητικά την οικονομία, η οποία το πρώτο τρίμηνο αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,5%, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή της για το 2005.

«Η παραγωγή υλικού για μεταφορές, μηχανολογικό εξοπλισμό και φαρμακευτικά προϊόντα, αυξήθηκε τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου, σε εποχιακή βάση, τη στιγμή που η παραγωγή ηλεκτρονικών έμεινε σχεδόν αμετάβλητη», ανέφερε ο ερευνητής του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης, Kok Yit Hoe.

«Περιμένω σταθεροποίηση της παραγωγής ηλεκτρονικών αυτό το τρίμηνο και αύξησή της το τρίτο τρίμηνο», ανέφερε ο Ong Sin Beng, οικονομικός αναλυτής της JPMorgan Chase & Co., στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το υπουργείου Εμπορίου της Σιγκαπούρης, στις 17 Μαΐου, η οικονομική ανάπτυξη του 2005 θα κυμανθεί από 2,5% έως 4,5%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη από 3% έως 5%., αποτέλεσμα της επανάληψης της παγκόσμιας ζήτησης για ηλεκτρονικά αγαθά. Η οικονομία της Σιγκαπούρης το 2004, αναπτύχθηκε με ρυθμό 8,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα