William Morrison: Εγκαταλείπει τη διοίκησή της, ο Ken Morrison

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 13:55

ΑΠΟΧΩΡΕΙ από τη θέση του προέδρου, της William Morrison Supermarkets Plc, ο Ken Morisson, μετά την επιθυμία του, η εταιρεία του να καταστεί εθνική, αποτέλεσμα της εξαγοράς της Safeway Plc, αντί του ποσού των 6,24 δισ. δολ., η οποία φαίνεται ότι κόστισε περισσότερα.

Ο Morrison, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο της λιανικής περισσότερο από 50 χρόνια, παρέδωσε τον ρόλο του επικεφαλής των εργασιών του διοικητικού συμβουλίου, στον εκτελεστικό διευθυντή, Bob Stott, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Ο Stott, αναφερόταν απ' ευθείας στον Morrison.

O πρόεδρος, δέχθηκε την έντονη κριτική των επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της Jane Coffey, της Royal London Asset Management, ο οποίος πούλησε μετοχές, καθώς έντονη ανησυχία επικρατούσε για την συγχώνευση των εταιρειών τον Μάρτιο του 2004. Η εταιρεία, η τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, έχει δαπανήσει περισσότερο από το 50% του σχεδιαζόμενου ποσού για την μετατροπή των καταστημάτων της Safeway στη μορφή των Morrison. Όταν ο Morrison ανακοίνωσε την εξαγορά το 2003 είχε πει ότι τα κέρδη της εταιρείας θα σημειώσουν αύξηση σε δύο χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα ωστόσο, δεν προέβλεψε βελτίωση των αποτελεσμάτων μέχρι το 2007.

«Νομίζω ότι ο Sir Ken, 73 ετών, είπε: Βαρέθηκα να ξυπνάω κάθε πρωΐ και ο κόσμος να με κατακρίνει χωρίς να αγοράζει όλα αυτά τα ωραία πράγματα που αγοράζουν στον βορρά, αλλά δεν τα θέλουν στον νότο», ανέφερε ο Andy Brough, ο οποίος διαχειρίζεται 6,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την Schroders Investment Management.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1899 από τον William Morrison παραγωγό αυγών και βουτύρου, άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ της το 1961. Σήμερα, διαθέτει περισσότερα από 400 καταστήματα σε όλη τη χώρα, μετά τον τριπλασιασμό του μεγέθους της με την εξαγορά της Safeway. Για πρώτη φορά που η εταιρεία διέθεσε μετοχές της στο ευρύ κοινό, ήταν το 1967, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα