Αλογοσκούφης: Νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 20:23

Σε μια νέα πορεία βάζουν την οικονομία οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται και το κλίμα εμπιστοσύνης που οικοδομείται, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης http://www.fgi.org.gr/uploads/largefiles/alogoskoufis26505.pdf κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ο υπουργός Οικονομίας είπε μεταξύ άλλων ότι σε 55 μέρες εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου έχουν υποβληθεί 119 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 286,4 εκατ. ευρώ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα αποτελέσματα της φορολογικής μεταρρύθμισης, και στο σχέδιο νόμου για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και στην προώθηση «μιας νέας γενιάς αποκρατικοποιήσεων» με σκοπό την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την ανάπτυξη.

Μετά τη μετοχοποίηση του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων και την πλήρη αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για τη διάθεση ως και του 17% των μετοχών του ΟΠΑΠ και την εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χρηματιστήριο.

Παράλληλα, πρόσθεσε, ο υπουργός, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Αερολιμένα Αθηνών. Προγραμματίζονται επίσης "νέα βήματα στις τηλεπικοινωνίες και στο τραπεζικό σύστημα σε συνδυασμό με την εξυγίανση του ΟΤΕ και την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού των τραπεζών". Οι αποκρατικοποιήσεις φέτος θα φθάσουν το ποσό του 1,6 δισ. ευρώ.

Για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση της απασχόλησης και τον περιορισμό της ανεργίας και ειδικά των νέων. Η καλύτερη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η σταδιακή σύγκλιση των όρων απασχόλησης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και η ένταξη των οικονομικών μεταναστών στην νόμιμη αγορά εργασίας αποτελούν "μεγάλα ζητούμενα", πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα