Ριζοσπαστικά μέτρα χωρίς αναβολή ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 20:44

Την ανάγκη για βαθιές αλλαγές, χωρίς αναβολή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οδυσσέας Κυριακόπουλος μιλώντας στην απογευματινή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, επισημαίνοντας ότι «χωρίς μεταρρυθμίσεις, οι κόποι όλων και κυρίως των εργαζομένων πάνε χαμένοι».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ έκανε λόγο για «απόσταση που υπάρχει μεταξύ προεκλογικού κυβερνητικού προγράμματος και πράξεων της κυβέρνησης», την οποία κάλεσε να προχωρήσει σε λήψη ριζοσπαστικών μέτρων χωρίς αναβολή. Η δέσμευση σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, είναι αναγκαία, τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος.

Υπογράμμισε: «Μεταφέρουμε λανθασμένο μήνυμα κάθε φορά που θυσιάζουμε το αύριο για να είμαστε αρεστοί σήμερα, όταν αποφεύγουμε να συζητήσουμε καίρια θέματα όπως το ασφαλιστικό ή προφασιζόμαστε ότι αναμένουμε κάποια πιο κατάλληλη συγκυρία και αναβάλουμε τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων».

«Δεν δίνουμε μάχη μόνο για την επιχειρηματικότητα την ανταγωνιστικότητα και την οικονομία. Δίνουμε μάχη για αλλαγή νοοτροπίας, μάχη εναντίον της συνήρησης. Παρακαλούμε τους ξένους να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή διώχνουμε όσους είχαν το θάρρος να καταθέσουν χρόνο και πόρους σε νέες επενδύσεις. Ο,τι δεν προλάβει η δαιδαλώδης γραφειοκρατία και οι παράλογες καθυστερήσεις της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης, το αποτελειώνουν ποικίλες ομάδες κάθε είδους διαμαρτυρομένων», σημείωσε.

Ο κ. Κυριακόπουλος, στο θέμα του κοινωνικού κράτους, πρότεινε να υιοθετήσουμε πολιτικές δοκιμασμένες, σαν αυτές της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιρλανδίας και των Σκανδιναβικών χωρών, σημειώνοντας ότι οι χώρες αυτές αυτό το χρηματοδοτούν από την υψηλή τους παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα και όχι το αντίθετο.

Oλη η ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ http://www.fgi.org.gr/uploads/largefiles/Kyriakopoulos_apog_synedr_26505.pdf .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα