UniCredito Italiano: Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της HVB Group

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 07:35
UPD:07:40

ΣΤΗΝ εξαγορά της γερμανικής HVB Group, ενδέχεται να προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, UniCredito Italiano SpA, κάνοντας τη μεγαλύτερη, παρά ποτέ, εκτός συνόρων, εξαγορά, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι όμιλοι, δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε μία τιμή, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η UniCredito, με έδρα το Μιλάνο, ενδέχεται να προσφέρει 16 δισ. ευρώ (20 δισ. δολ.) σε μετοχές για την HVB, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, με έδρα το Μόναχο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Wall Street Journal».

Η εξαγορά της HVB, θα δώσει, στον εκτελεστικό διευθυντή της UniCredito, Alessandro Profumo, 10 εκατ. πελάτες στην Ανατολική Ευρώπη, όπου η τράπεζα προσπαθεί να επεκταθεί. Η HVB, κατέχει την Bank Austria Creditanstalt AG, η οποία δραστηριοποιείται σε 11 χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

«Η Bank Austria είναι ό,τι πραγματικά θέλει η UniCredito», ανέφερε ο Giovanni Vietti, ο οποίος διαχειρίζεται 1 δισ. δολ. σε μετοχές με την RAS Asset Management, που εδρεύει στο Μιλάνο και κατέχει μετοχές της UniCredito, συμπληρώνοντας: «Θα υπάρξουν πολλές συνέργιες στην Ανατολική Ευρώπη, πολύ περισσότερες από αυτές που συνήθως γίνονται εκτός συνόρων».

Ο εκπρόσωπος της HVB, Martin Roth, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως και ο εκπρόσωπος της UniCredito, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομά του.

Οι μετοχές της HVB, αναρριχήθηκαν χθες σε ποσοστό 5,1%, φθάνοντας στα 20,17 ευρώ η μία, καθώς εικάζετο, ότι θα γινόταν μία προσφορά εξαγοράς από την UniCredito, μετά το δημοσιεύμα στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole/24 Ore», το οποίο ανέφερε, ότι η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί μέσα σε μία εβδομάδα. Οι μετοχές της UniCredito σημείωναν απώλειες 1,6%, φθάνοντας χθες στο Μιλάνο, στα 4,17 ευρώ η μία.

Η χρηματιστηριακή αξία της HVB είναι 15,1 δισ. ευρώ. Η αξία της UniCredito φθάνει τα 26,4 δισ. ευρώ. Μία εμπορική συναλλαγή μεταξύ των δύο τραπεζών, ξεπεράσει τα 15,2 δισ. δολ., που κατέβαλε πέρυσι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, Santander Central Hispano SA, για την απόκτηση των δραστηριοτήτων στην Λατινική Αμερική της βρετανικής δανείστριας κατόπιν υποθήκης Abbey National Plc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα