Paramount, Shui: Κατασκευή θεματικού πάρκου 1,5 δισ. δολ. στην Κίνα

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 08:37

ΣΧΕΔΙΑ, για την κατασκευή θεματικού πάρκου, αξίας 1,5 δισ. δολ., στα ανατολικά της κινεζικής πόλης Hangzhou, σε συνεργασία με την Shui On Group Ltd., κατασκευαστική του Χονγκ Κονγκ, κάνει η Paramount Parks, της Viacom Inc., σύμφωνα με την δημοτική αρχή και την κατασκευάστρια.

Η αρχική συμφωνία, υπεγράφη στις 25 Μαΐου, ανέφερε ο Tang Jinxiang, αξιωματούχος του τμήματος σχεδιασμού της πόλης στον τομέα του τουρισμού. Η Hangzhou, είναι ήδη μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τους τουρίστες, εξ αιτίας της Δυτικής Λίμνης, πηγής έμπνευσης πολλών κινεζικών ποιημάτων.

Το πάρκο της Paramount, ενδέχεται να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο της Walt Disney Co., αξίας 3,5 δισ. δολ., το οποίο πρόκειται να ανοίξει στα νότια του Χονγκ Κονγκ, τον Σεπτέμβριο. Η οικονομία της Κίνας έχει τονώσει τα προσωπικά εισοδήματα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερο κόσμο να δαπανήσει περισσότερα σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

«Η Disneyland θα είναι πιο ελκυστική. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι στην Ασία, γνωρίζουν για τα θεματικά πάρκα της Paramount», ανέφερε ο Andrian Ngan, αναλυτής της BNP Paribas Peregrine Securities, συμπληρώνοντας: «Η Hangzhou, θα προσελκύσει κατά πάσα πιθανότητα περισσότερους ντόπιους, αν και η Disneyland, θα τραβήξει επίσης πολλούς περιφερειακούς επισκέπτες».

Η Paramount Parks, λειτουργεί πέντε πάρκα - τα πιο δημοφιλή στη Β. Αμερική. Επίσης, λειτουργεί στο ξενοδοχείο Hilton στο Λας Βέγκας, την αναπαράσταση της δημοφιλούς ταινίας, Star Trek.

Το πάρκο στην Hangzhou, ενδέχεται να προσελκύσει 5 εκατ. κόσμο ετησίως, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση. Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 9,4% το πρώτο τρίμηνο. Οι κατά κεφαλήν δαπάνες στις αστικές περιοχές, της χώρας, τόπος κατοικίας του 1/3 του πληθυσμού του 1,3 δισ. κατοίκων, αυξήθηκε κατά 11%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τις 2.938 γιουάν (355 δολ.), κατά τη χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα