Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 10:26
UPD:10:57

Κάππα Χρηματιστηριακή: «Η αγορά αναμένεται να διατηρήσει την θετική δυναμική της με το ενδιαφέρον να παραμένει στον τραπεζικό κλάδο, καθώς σημειώνεται πρόοδος στο θέμα του ασφαλιστικού, καθώς και στις τηλεπικοινωνίες, και ειδικότερα στον ΟΤΕ μετά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και τις εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο της εθελουσίας εξόδου».

Fortius Finance: «ο ΓΔ σήμερα θα δοκιμάσει να διασπάσει το ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 14 Απριλίου με την ουσιαστική αντίσταση ωστόσο να οριοθετείται στις 3.014 μονάδες. Η συγκρατημένη αισιοδοξία που επικρατεί, μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις στα καίρια ζητήματα του ασφαλιστικού των τραπεζών και της εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για συνέχεια της ανοδικής κίνησης, τη στιγμή που και η εικόνα των ξένων αγορών ευνοεί το ανοδικό σενάριο. Ωστόσο, η σημαντικότητα του γαλλικού δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι του Ευρωσυντάγματος στις 29/05 ενδέχεται να οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης».

Praxis Securities: «Το θετικό momentum των τελευταίων ημερών αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση βρίσκοντας έρεισμα, στην προσδοκία για την εφαρμογή των διορθωτικών αλλαγών και στις λοιπές εισηγμένες στο ΧΑ κρατικές εταιρίες, στην προσδοκία για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος του τραπεζικού κλάδου καθώς επίσης και στο θετικό κλείσιμο των κυριότερων αγορών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού».

Αspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση της ανόδου σήµερα λόγω των θετικών εταιρικών αποτελεσµάτων στην εγχώρια αγορά και του θετικού κλίµατος στις διεθνείς αγορές».

Marfin Analysis: «Κατά την χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά σημείωσε σημαντική άνοδο μετά τα θετικά νέα για τον ΟΤΕ και τις πληροφορίες ότι το ασφαλιστικό των τραπεζών σύντομα οδεύει προς οριστική λύση. Οι όγκοι συναλλαγών αυξήθηκαν σημαντικά, με τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και του τραπεζικού κλάδου να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 2,11% υψηλότερα, ενώ οι όγκοι συναλλαγών διαμορφώθηκαν στα €256εκ (+58%). Για την σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε θετικό ξεκίνημα, ωστόσο, είναι πιθανό να υπάρξει μερική αποκόμιση κερδών αργότερα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα