Eλαφρά διαφοροποίηση της τιμής του αργού, μετά την αύξηση ζήτησης βενζίνης

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 11:24

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, μετά την άνοδό του, καθώς εικάζετο, ότι τα διϋλιστήρια των ΗΠΑ, θα αυξήσουν τις διαδικασίες παραγωγής βενζίνης, προκειμένου να ανταποκριθούν στην έντονη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ, αυξάνεται παραδοσιακά με την έλευση του εορτασμού της Memorial Day. Εκθεση, του υπουργείου Ενεργείας της χώρας, έδειξε, ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ συρρικνώθηκαν απροσδόκητα την εβδομάδα που πέρασε, καθώς οι εταιρείες, αύξησαν την παραγωγή βενζίνης.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου, διαπραγματεύθηκε στα 50,85 δολ. το βαρέλι, 16 σεντς χαμηλότερα, ποσοστό 0,3%, στις 2:34' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση συναλλαγές – στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, μετά την άνοδό του κατά 21 σεντς, στα 51,22 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια πετρελαίου έχουν σημειώσει αύξηση μέσα στην εβδομάδα σε ποσοστό 8,7%, τη μεγαλύτερη από την εβδομάδα που έληξε στις 22 Απριλίου.

Χθες, τα συμβόλαια του Ιουλίου σημείωσαν αύξηση 3 σεντς, φθάνοντας στα 51,01 δολ. το βαρέλι, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 11 Μαΐου. Διαπραγματεύθηκαν στα 51,70 δολ. πριν από την πώλησή τους από τους συναλλασσομένους.

Η ημερήσια ζήτηση βενζίνης αυξήθηκε στα 9,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα