Στήριγμα στα εταιρικά κέρδη αναζητεί η Wall Street

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 22:43
UPD:22:45
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Στην ανακοίνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής, αλλά και στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, στρέφουν την προσοχή τους οι επενδυτές στη Wall Street, αναζητώντας κατευθύνσεις έπειτα τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδα, που οδήγησαν τις μετοχές σε νέα επίπεδα-ρεκόρ.
Τα αποτελέσματα τριμήνου από εταιρείες πολυκαταστημάτων, όπως η Macy's, αλλά και εταιρείες του κλάδου πολυτελών ειδών, όπως η Michael Kors, καθώς και από την εταιρεία ψυχαγωγίας Disney, αναμένεται να δώσουν τον «παλμό» στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφονται και στα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής, που θα δοθούν την Παρασκευή στη δημοσιότητα.
«Ο καταναλωτής αποτελεί έναν "μοχλό" που θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στις μετοχές», τονίζει χαρακτηριστικά ο Τέρι Σάντβεν, στρατηγικός αναλυτής στην Bank Wealth Management. 
Την προηγούμενη εβδομάδα ο S&P 500 ενισχύθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, με τον δείκτη να βρίσκει στήριγμα στην ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου εταιρικών κερδών, αλλά και στις θετικές ενδείξεις για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα