Φουντώνει η κόντρα για τη ΔΕΗ

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 17:16
UPD:17:17
REUTERS/Alkis Konstantinidis

«Κατηγορηματικά αντίθετος» στην πώληση του 17% της ΔΕΗ δηλώνει ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα. Έντονη είναι η αντίδραση της ΝΔ, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη δημόσια επιχείρηση στην απαξίωση. 

«Το γεγονός ότι το 17% της εταιρείας είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ επί των ημερών των προηγουμένων κυβερνήσεων δεν σημαίνει πως πρέπει να πωληθεί» τονίζει ο υπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, και προσθέτει ότι «αυτό το γνωρίζει ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος εμφανίζεται τώρα να κάνει πως το αγνοεί  - και αυτό γεννά ερωτήματα».

Συνεχίζοντας στο ίδιο επικριτικό ύφος, ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει πως «το ΤΑΙΠΕΔ κακώς επεκτείνεται  και σε αλλά πεδία πέρα από το αντικείμενο του» και υπενθυμίζει ότι «πρόκειται για έναν οργανισμό που τον κληρονομήσαμε και κινείται με μια δυναμική από το παρελθόν».

Ο ίδιος εκφράζει την αισιοδοξία πως «η συγκρότηση του νέου υπερταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιούσιας θα περιορίσει τον ρόλο του σε εκείνες τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουμε δεσμευτεί με τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, και μόνο σε αυτές».

Ερωτηθείς για τον αγωγό ΤΑΡ, διαβεβαιώνει ότι το έργο υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς και όπως όλα δείχνουν, το ελληνικό κομμάτι θα είναι το πρώτο που θα έχει ολοκληρωθεί.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, σημειώνει ότι «εναπόκειται στους Αζέρους να αποφασίσουν τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν», αφήνοντας όλα τα σενάρια «ανοιχτά» σε περίπτωση που ο διαγωνισμός ναυαγήσει. 

ΝΔ: Η κυβέρνηση οδηγεί τη ΔΕΗ στην απαξίωση

Σχολιάζοντας τα όσα είπε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στη ΝΔ, Κώστας Κρέκας, κάνει λόγο για πλήρη απαξίωση και καταστροφή της δημόσιας επιχείρησης. 

«Στις μέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία, η ΔΕΗ, με την καθοδήγηση του κ. Σκουρλέτη βαδίζει ταχύτατα στο δρόμο της καταστροφής. Τα ανείσπρακτα υπόλοιπα της εταιρείας αγγίζουν τα 3 δις ευρώ, πληρώνοντας το τίμημα της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών, αλλά και της προεκλογικής παραίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ “Δεν Πληρώνω”» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του. 

Επισημαίνει επίσης ότι ΔΕΗ οφείλει στους προμηθευτές της υπόλοιπα 6 μηνών και τα ορυχεία υπολειτουργούν, καθώς οι υπεργολάβοι και οι εργαζόμενοί τους παραμένουν απλήρωτοι και εγκαλεί τον κ. Σκουρλέτη ότι «επιμένει στις χρεοκοπημένες αντιλήψεις του κρατισμού, που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση». 

Όπως υποστηρίζει βασικό μέλημα του υπουργού «είναι να μην αλλάξει τίποτα στην εταιρεία», για αυτό και «ο δρόμος της πλήρους απαξίωσης είναι ορθάνοιχτος και για τη ΔΕΗ». Καταλήγει δε τονίζοντας ότι «τα επαναλαμβανόμενα “είπα – ξείπα” του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του ρίχνουν στα τάρταρα την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα