Αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς εντός του καλοκαιριού

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 12:53
UPD:13:04

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα προχωρήσει σε αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς μέσα στο καλοκαίρι δίνοντας έμφαση στην ευελιξία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Υπάρχει ανάγκη για άμεσες αλλαγές στο εργασιακό. Ορισμένες αλλαγές στη αγορά εργασίας θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι», τόνισε ο υπουργός σε ομιλία του σε συνέδριο ανωτέρων στελεχών επιχειρήσεων από τη Γερμανία. «Οι αλλαγές θα επιτρέψουν στους εργαζόμενους να εργάζονται με περισσότερη ευελιξία», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης

Αναφερόμενος στο υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα είπε ότι το 2005 θα μειωθεί κάτω από το 4% του ΑΕΠ ενώ το 2006 θα υποχωρήσει κάτω από το 3% ενώ επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το έλλειμμα να μηδενιστεί έως το 2010.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε κρίσιμο για την ελληνική οικονομία το χρονικό διάστημα ως το τέλος του έτους. Ο υπουργός επισήμανε ότι η ανάπτυξη θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα και ότι το σχέδιο νόμου για τις Συμπράξεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τη φορολογία των ακινήτων ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο για να ψηφιστεί τον Οκτώβριο, και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2006.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών στις προτεραιότητες του υπουργείου περιλαμβάνονται, εκτός της προώθησης των ΣΔΙΤ και του σχεδίου νόμου για τη φορολογία των ακινήτων, η αναμόρφωση των ΔΕΚΟ οι οποίες θα λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης, η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2006 και η ολοκλήρωση του εθνικού πλαισίου στήριξης για το χρονικό διάστημα του 2007-2013.

Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε επίσης ότι το ασφαλιστικό θέμα για την Εμπορική και την Αγροτική Τράπεζα θα «κλείσει» σε 15 ημέρες.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα